Artikel top billede

Fyringstruede danske Lenovo-folk lever i uvished

De omkring 90 medarbejdere i den danske afdeling af Lenovo får en vinterferie i usikkerhed.

En måned efter, at Lenovos direktør i Danmark, Peter Juul Jørgensen, udtalte, at der ville komme fyringer i den danske afdeling af Lenovo, er der stadig ingen konkrete tal eller navne på, hvor mange og hvilke medarbejdere det kommer til at berøre.

"Lenovo Danmark er en del af en større koncern, så selv om den danske afdeling har klaret sig godt, så er vi afhængige af de omstruktureringer, der foretages i organisationen," siger Mette Marie Lydert Brorsen, pressechef i Lenovo Danmark.

"Vi forstår selvfølgelig, at vores ansatte er bekymrede i øjeblikket, og vi forventer en klar besked i løbet af et par uger," fortæller Mette Marie Lydert Brorsen.

Lenovo Danmark viste ellers et positivt regnskab for 2007/2008, hvor resultatet før skat var på 9,9 millioner kroner. Det svarer til en stigning på 167 procent i forhold til overskuddet fra 2006/2007, der var på 3,7 millioner kroner.

Det var et resultat som direktøren for Lenovo Danmark, Peter Juul Jørgensen, dengang var glad for.

Samtidig var Lenovo regelmæssigt placeret på en første- eller andenplads som leverandør til erhvervsmarkedet.

"Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi bliver nødt til at sige farvel til nogle af vores medarbejdere på grund af konjukturer på verdensmarkedet, når vi har klaret os så flot i den danske afdeling," siger Mette Marie Lydert Brorsen.

Danmark står stærkt

Lenovo Danmark indgår i regionen EMEA (Europe, Middle East, Africa).

Og selvom Lenovo Danmark altså oplevede en vækst i firmaets resultat, så er den samlede omsætning i tredje kvartal for Lenovo i EMEA regionen faldet siden sidste år med knap 1,2 milliarder danske kroner. Den danske afdeling havde dog en bruttofortjeneste på 82 millioner kroner. En stigning fra 51 millioner kroner året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere