Køreplan og bumletur for FESD-toget

Januar 2004
På vegne af hele den offentlige sektor indgår FESD-projektet aftaler med de tre ESDH-leverandører, CSC/ScanJour, Software Innovation og Accenture/Traen.

Oktober 2004
Fire kommuner udskyder underskrivelsen af den kommende millionkontrakt med Accenture på grund af uro over Accentures implementerings-vanskeligheder i to amter.

Juni 2006
De største af landets kommende 98 storkommuner har indtil videre på stribe fravalgt løsninger til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) fra tre konsortier udpeget af staten til udrulning af ESDH i det offentlige, viser KL-rapport.

November 2007
Flere kommuner dropper Software Innovation. Selskabet må betale millionerstatning.

Februar 2008
Forsvaret kalder CSC en "bøvlet" leverandør og CSC/ScanJour modtager et klagebrev fra fem ministerier over implementeringen af ESDH-systemet.

Februar 20088
Staten kritiserer ESDH-leverandører sønder og sammen. Traen og Accenture får på puklen af kommuner.

Marts 2008
Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal redegøre for rod i it-projektet. Han konstaterer, at der ikke er et samlet overblik over forsinkelser eller hvor meget problemerne har kostet skatteyderne.

April 2008
Accenture trækker sig fra det omstridte indkøbsprojekt. Traen overtager alle selskabets forpligtelser.

November 2008
FESD2-projektet er startet. Man frygter dog, at tidsplanen ikke kan overholdes, da en projektleder og andre medarbejdere forlader projektet.

December 2008
Velfærdsministeriet vælger cBrain som leverandør af et ESDH-system, selv om ministeriet egentlig allerede er med på FESD-toget.

December 2008
FESD2-kravspecifikationen kommer i hus. Det lykkes Lars Frelle-Petersen at foretage en feberredning og få kravspecifikationen færdig til tiden til trods for de interne problemer.

Februar 2009
Staten, kommunerne og regionerne meddeler, at man ikke vil afholde ét stort fælles udbud, som ved FESD1.

Tilbage til artiklen: Kommuner skifter it-spor efter bumletur




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere