Artikel top billede

AMD og Intel optrapper hadefuld fejde

Computerchipgiganterne AMD og Intel er kommet i ny karambolage med hinanden.

De har ikke været de bedste venner, og noget tyder på, at de heller ikke bliver det. Chipgiganterne AMD og Intel har ikke kunnet enes om x86-kompatible chips, siden AMD oprettede datterselskabet Globalfoundries.

AMD hævder, at hverken selskabet eller datterselskabet Globalfoundries behøver en krydslicensaftale for at producere x86-kompatible chips. Intel hævder derimod, at man har brudt aftalen med Globalfoundries, som Intel ikke mener, er et datterselskab til AMD.

Derfor mener Intel, at Globalfoundries ikke er ombefattet af den krydslicensaftale, der er indgået mellem Intel og AMD.

Eskalering af konflikt

Intel har ifølge AMD nu truet med at ophæve den krydslicensaftale, der blev indgået i 2001. AMD mener, at truslen er et brud på selve aftalen og man har nu indklaget Intel for den føderale sikkerheds- og udvekslingskomite i USA.

Flere analytikere mener, at konflikten mellem de to chipproducenter er blevet eskaleret.

"Det her kan betyde et længerevarende slagsmål. Denne sag vil dreje sig om, hvorvidt Globalfoundries er et datterselskab eller ej, og det kan godt blive kompliceret at finde ud af," skriver Larry Dignan, redaktionschef på ZDnet.

AMD har også truet med at offentliggøre hele krydslicensaftalen.

"Når AMD truer med at gøre hele krydslicenskontrakten offentlig, så er det en stor sag for begge parter," skriver Anders Bylund, journalist på TMF.

"De indtil videre hemmelige dele i aftalen er dele, som chipproducenterne ikke i første omgang har følt skulle ud i offentligheden."

"De vil have os til at dø"

I AMD er man overbevist om, at man kæmper en eksistentiel kamp mod overmagten.

"Intel ønsker at se os død. I deres (Intels) verden ville det være bedst, hvis vi ikke eksisterede," siger Harry Wolin, advokat for AMD, til Cnet.

Men Intel er uenige.

"AMD har været en konkurrent i snart 40 år. De forsvinder ikke fra den ene dag til den anden. Det drejer sig ikke om at få AMD til at forsvinde. Det drejer sig om vores og AMD's rettigheder under krydslicensaftalen," siger Chuck Malloy, talsmand for Intel.

Ashnok Kumar, investoranalytiker ved Collins Stewart, mener at meget af konflikten er spil for galleriet.
"Kan Intel køre AMD ned? Det kan de nok, men det er ikke et sandsynligt udfald," siger Ashnok Kumar til Cnet.

"Det vil betyde en stor modreaktion fra pc-producenterne. Pc-producenterne vil stå i kø for at tale med politikerne i Washington."

Intel har givet AMD 60 dage til at løse problemet med Globalfoundries. Hvis problemet ikke er løst da, vil Intel annullere krydslicensaftalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere