Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nehalem-processoren fra Intel.
Foto: Intel

Nvidia og Intel i benhård juridisk processor-tvist

Først sagsøgte Intel Nvidia, og nu sagsøger Nvidia Intel. De to parter er rygende uenige, fordi CPU'erne og GPU'erne nærmer sig hinanden mere og mere.

De to chipproducenter Intel og Nvidia har efter hånden et noget anstrengt forhold til hinanden.

Computerworld har tidligere fortalt, at parterne i over et år har været i en bitter strid på grund af, at Nvidia vil have lov til at udvikle chipsæt, der er kompatible med blandt andet Intels nye Nehalem-processorer.

Grundlæggende skyldes tvisten, at de traditionelle CPU'er efterhånden også kan håndtere mange af de opgaver, som GPU'erne plejede at stå for - og omvendt.

Det har fået Intel til hive Nvidia i retten for at få stoppet planerne. Nvidia har hele tiden hævdet, at en fire år gammel aftale mellem de to firmaer giver Nvidia ret til at bygge chips baseret på Intels CPU med integreret memory-kontrol.

Og nu meddeler Nvidia så på sin hjemmeside, at selskabet har anlagt sag mod Intel for at bryde denne aftale.

"Nvidia indledte ikke denne juridiske tvist. Men vi må forsvare os selv og de rettigheder, vi har forhandlet på plads, da vi gav Intel adgang til vores værdifulde patenter. Intels handlinger har til formål at stoppe os i at gøre brug at de selv samme licensrettigheder, som de gik med til at give os," udtaler administrerende direktør i Nvidia, Jen-Hsun Huang.

Kamp mellem CPU og og GPU

Intel lancerede Nehalem chippen i november, da Core i7 blev introduceret til markedet.

Chippens integrerede hukommelses-kontrol hjælper CPU'en med at kommunikere hurtigere med hukommelsen - en fremgangsmåde, som det forventes, at alle fremtidige bærbare og stationære computere fra Intel vil inkludere.

Intel har derfor forsøgt at få rettens ord for, at Nvidia ikke har tilladelse til producere chipsæt, der er kompatible med Intel-processorer med integreret hukommelses-kontrol funktionalitet.

Nathan Brookwood, der er chefanalytiker hos Insight64, har tidligere udtalt, at Intel forsøger at få så kontrol som muligt over fremtidens chip-teknologi, efterhånden som CPU'erne integrerer flere forskellige muligheder, som for eksempel grafik.

"Måske siger Intel: 'Vi gav jer teknologi til brug i gamle processorer... men det vil vi ikke være med til længere'," udtalte han for nylig.

Omvendt er GPU'er i dag hurtigere end CPU'er i forhold til at udføre avancerede opgaver som for eksempel video-kodning og afkodning, og derfor arbejder Nvidia på at promovere GPU'er som et alternativ til CPU'erne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere