Artikel top billede

Lasse Frost, administrerende direktør i Zepto, vurderer, at finanskrisen stilner af i 2010.

Fyringer skal redde Zepto i 2009

Zepto forudser et stort fald i omsætningen i 2009, men omkostningsreduktionerne - derunder fyringer - i 2008 bringer selskabet i balance, vurderer direktør Lasse Frost.

Det danske bærbar- og tv-producent Zepto skar i 2008 forretningen til, og det skal redde Zepto i det nye år.

De nedbragte omkostninger betød blandt andet et farvel til flere medarbejdere, men det reddede ikke regnskabet for 2008.

Virksomheden kom ud af regnskabsåret med et underskud på 15 millioner kroner, mens omsætningen lød på 175 millioner kroner.

Begge dele var dårligere end året før, og i 2009 forventer virksomheden, at omsætningen dykker helt ned til 115 millioner kroner.

"Det er et dramatisk fald i omsætningen, men det er også et dramatisk fald i vores omkostningsstruktur. Vi er i den situation, at vi kan håndtere en ret stor omsætning med et relativt lille personale på baggrund af de investeringer, vi har lavet, hvor vi har automatiseret hele vores proces - lige fra varemodtagelse til den bliver bygget og sendt ud," siger Zeptos administrerende direktør, Lasse Frost.

Blandt omkostningsreduktionerne var en række fyringer.

"Hele den proces har vi brugt mange år på at udvikle og gøre fuldstændig automatiseret, og det betyder, at vi har mulighed for at skære ret kraftigt i vores omkostninger, når salget falder," siger Lasse Frost.

Frost: Overskud sidst i 2009
På trods af det dramatiske fald i omsætningen forventer Lasse Frost, at selskabet kan vende forretningen i anden halvdel af 2009.

Samlet set vil underskuddet kun lyde på 2,9 millioner kroner i 2009, lyder det fra selskabet.

Zepto har igennem årene oplevet vækst, og derfor er udgifter også steget for at kunne følge med i perioden, lyder det fra Lasse Frost.

"Du investerer også ret kraftigt i personalet, som også er en væsentlig del for at kunne stå imod en vækst. Når du pludselig ikke vækster mere, er du nødt til at fokusere på din omkostningsstruktur og skære væsentligt ned på vores omkostningsstruktur. Det har vi ikke haft mulighed for i 2008 før i sidste kvartal, og derfor får vi effekten af de omkostninger, vi har skåret, her i tredje og fjerde kvartal i 2009," siger Lasse Frost.

I forbindelse med årsregnskabet meddeler selskabet også, at Lasse Frost samt investoren og milliardæren Karsten Ree vil bidrage økonomisk til selskabet. Direktøren forsikrer, at det ikke er udtryk for problemer i Zepto.

"Vi vil gå ind og give selskabet et ansvarligt lån, hvis der er behov for det. Det er ikke sådan, at virksomheden på nogen måder er i vanskeligheder. Det er for at fortælle omverdenen, at vi sidder med en ejerkreds, en bestyrelse, en storaktionær og direktøren, som bakker op om virksomheden og tror på forretningsmodellen og selskabet," siger Lasse Frost.

Direktøren understreger samtidig, at selskabet er rustet til at klare sig igennem et hårdt 2009. Personligt tror han, at finanskrisen vender i 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere