Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Skype-stifterne Niklas Zennström og Janus Friis blev milliardærer på at sælge Skype. Nu kan det være, at de skal købe det tilbage.

Avis: Janus Friis i gang med at købe Skype tilbage

Skype-stifterne Janus Friis og Niklas Zennström er angiveligt på vej til at købe Skype tilbage fra eBay. Dansk Skype-forfatter er skeptisk.

Først stiftede de Skype, så solgte de det til Ebay for 14,7 milliarder kroner, og nu ser det ud til, at Janus Friis og Niklas Zennström vil købe deres ip-telefonitjeneste tilbage.

New York Times skriver, at de to stiftere forhandler med eBay om at købe Skype.

EBay har siden købet af Skype i 2005 fortrudt købet, da selskabet ikke finder, at der er en synergieffekt mellem Skype og andre dele af selskabet.

Ebay forsøger i øjeblikket at rejse kapital for at understøtte kerneforretningen, onlinehandel, der er under pres i USA.

Køb er ikke sandsynligt

Det er dog ikke alle, der er enige i, at Skype vil blive solgt tilbage til stifterne.

"Det er ret usandsynligt, at Janus Friis og Niklas Zennström køber Skype tilbage for blot at drive det som en normal virksomhed," siger den tidligere Computerworld-journalist Lars Ole Løcke, der er medforfatter til bogen "Milliardær på Skype" om Skype-stifteren Janus Friis.

"Grundlæggende er de to personer iværksættere. De banker et projekt op, og når det har nået en vis værdi, afhænder de det. Jeg tror ikke på, at de er interesserede i at købe Skype tilbage, med mindre de har store nye planer for Skype," uddyber han.

Skype har i dag 405 millioner brugere og en omsætning på 812 millioner kroner i fjerde kvartal af 2008.

Ifølge Lars Ole Løcke er Skype også en overskudsgivende forretning, hvor der tjenes penge på at levere ip-telefoni til internetbrugere.

Andre købere på banen

Ebay forventede i marts, at Skypes årlige omsætning ville nå 5,6 milliarder kroner i løbet af 2011. Det er især på mobiltelefonimarkedet, at selskabet forventer en enorm vækst de kommende år.

Denne vækst kan blandt andet ses på antallet af Skype-klienter, der er blevet hentet ned til iPhonen.

Programmet (se anmeldelse her) blev downloadet over en million gange på mindre end en uge efter, at det var blevet udgivet i begyndelsen af april.

Der har ifølge New York Times været spekulationer om, hvorvidt eBay ville sælge Skype til en anden stor virksomhed.

Her har Google blandt andet været nævnt, da selskabet også i 2005 bød på Skype.

Google har dog udviklet sit eget ip-telefoni program, Google Voice, i mellemtiden.

Foreløbig forventer analytikere ifølge New York Times, at eBay skal have omkring 10 milliarder kroner for Skype.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere