Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Sådan kan du udnytte unified communications

Se her, hvad en stribe store virksomheder får ud af unified communications og samarbejds-systemer.

Computerworld News Service: Unified communications og samarbejdssystemer kan ifølge it-cheferne give højere produktivitet, færre omkostninger og lavere CO2-udledning.

It-chefer hos virksomheder som State Street investerer i unified communications og samarbejdssystemer for bedre at kunne forbinde deres ansatte globalt.

Madge Meyer, der er executive vice president for globale infrastruktur-tjenester i State Street i Boston, har opbygget en global model med virtuelle teams.

Hun påpeger, at kunderne bør kunne forvente, at tjenesterne trods de regionale forskelle på verdensplan leveres uden problemer.

"Udfordringen ved globalisering er at styre forandringerne på tværs af alle regionerne. Man er nødt til at udnytte alle disse teknologier til at dele information selv helt ned til billige desktop-skærme og kameraer for at simulere gruppemøder med folk fra hele verden," siger hun.

Denne type videokonference- og samarbejdssystemer til desktoppen er også en del af et unified communications- og kollaborations-projekt, der for nyligt blev udført og gjort tilgængelig for ansatte hos Danone, som er moderselskabet for fødevarevirksomheder som Dannon og Evian.

Mike Close, som er teknologichef for virksomhedens forretninger i Nordamerika, fortæller, at virksomheden ville ændre "den måde, som vi har forretninger på" for dels at kunne betjene kunderne bedre, dels for at "tiltrække den næste generation af arbejdskraft."

"Vi begyndte projektet med fokus på instant messaging og e-mail, men da oliepriserne nåede deres højdepunkt, blev videokonference-udstyr den første teknologi til at komme på plads," forklarer Close.

Og indtil videre i år har Danone hostet 1.050 videokonferencer på 70 skærme med høj opløsning. Virksomheden vurderer, at videokonference-opkaldene reducerer rejseudgifterne og CO2-udledningen per ansat med 15 procent.

Barriererne for udrulning af denne type teknologier er ikke altid økonomiske. Close fortæller for eksempel, at man især har skullet være særligt opmærksom på omskoling og udlæring af de ansatte, der har været nødt til helt at ændre deres arbejdsgange for at høste det fulde udbytte.

"Vi var nødt til konstant at kommunikere og igen og igen tilbyde optræning for at opnå den kritiske masse af folk, der benyttede sig af de nye værktøjer," forklarer han.

Dette er ifølge Irwin Lazar, som er vice president for kommunikation hos Nemertes Research, slet ikke ualmindeligt.

Virksomhedskulturen er for mange virksomheder det største problem efter en udrulning.

Han påpeger, at virksomheder, der leder efter gode grunde, der kan berettige investeringer i unified communications i den økonomiske nedgangsperiode, kan støde på en udfordring fra et simpelt argument om omkostninger versus besparelser.

At skabe et mere produktivt arbejdsmiljø kan hjælpe til at imødegå både de økonomiske og de virksomhedskulturelle udfordringer, mener han.

"Det er for eksempel svært at argumentere for VoIP alene ud fra omkostningsbesparelser, men hvis man har at gøre med disaster recovery og andre unified communications-værktøjer såsom videokonference, så er der mere håndgribelige fordele, der står tydeligt frem," siger Lazar.

"Virksomheder kan skære i rejseudgifterne med video-værktøjer, muliggøre kollaboration og skære ned på telefonregningerne med instant messaging samt sørge for, at en i stigende grad virtuel medarbejderstab er forbundet."

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere