Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Cowi må betale bod for dumpet it-indsats i skolen

Cowi har fået en bod på en halv million kroner af Skolestyrelsen - også denne gang har en dumpet it-indsats en del af skylden.

Nogle forældre giver deres børn penge, når de får gode karakterer i skolen. Men Cowis it-indsats i folkeskolen ligger til en klar dumpekarakter.

Og nu skal selskabet betale en bod på foreløbig en halv million kroner til Skolestyrelsen, skriver Ritzau.

"Det er ingen hemmelighed, at vi har været stærkt utilfredse og frustrerede undervejs over problemer og forsinkelser, som også skolerne har mærket. Når leverandøren ikke leverer, skal der betales en bod," siger direktør Martin Isenbecker fra Skolestyrelsen til nyhedsbureauet.

Cowi kan også se frem til en bod på 15.000 kroner om dagen, indtil tingene er løst.

Dumper også på andet end it

Boden er udløst af tre faktorer, hvor de to faktorer skyldes produktionen af selve test-spørgsmål med videre, mens en faktor er direkte it-relateret.

Det drejer sig om er tilgængelighed for elever med "funktionsnedsættelse".

"Skolestyrelsen har på baggrund af Kammeradvokatens rådgivning vurderet, at testene ikke vil kunne betragtes som lanceret og idriftsat, før opgavebankerne lever op til kontraktens krav, og før testsystemets øvrige funktioner, herunder tilgængeligheden for elever med funktionsnedsættelse, er fuldt udviklede i forhold til kontraktens krav," står der i Skolestyrelsens notat om boden.

Skolestyrelsen vil påbegynde bodsopkrævning for dette forhold med virkning fra 4. maj 2009, fremgår det af notatet.

Skolestyrelsens direktør åbner dog døren for, at en del af boden kan betales tilbage, såfremt Cowi hurtigt får rettet op på fejlene.

Ikke første gang

Tidligere har Cowi måtte betale en bod på 1,3 millioner kroner.

Det skete efter, at den ene digitale prøve efter den næste medførte it-kaos ude på landets folkeskoler.

Undervejs har direktøren i Skolestyrelsen da også erkendt, at hans stol er varm.

Senest har Cowi været i ilden, fordi de digitale afgangsprøver kunne hackes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere