Artikel top billede

EMC hæver milliard-bud på Data Domain

EMC hæver endnu engang sit bud på Data Domain i en den vilde budkrig, som selskabet er ude i. Modstanderen er NetApp, der også vil have Data Domain.

Computerworld News Service: EMC skruer op for sit tilbud på storage-selskabet Data Domain, som EMC i en meddelelse erklærer sig klar til at lægge 2,1 milliarder dollar på bordet for. Det svarer med dagens kurs til 11,3 milliarder kroner.

EMC hidtidige bud har været på 1,8 milliarder dollar, hvilket svarer til 9,6 milliarder kroner.

EMC's agressive bud falder i endnu et forsøg på at verfe konkurrenten NetApp af banen, efter NetApp erklærede sig som købs-interesseret i Data Domain.

Det nye EMC-bud er klart over NetApps bud på 1,9 milliarder dollar (10,2 milliarder kroner), lyder det fra EMC's topchef, Joe Tucci, i et brev til Data Domains bestyrelse.

NetApp vil overveje reaktion

NetApps administrerende direktør, Dan Warmenhoven, siger, at selskabets bestyrelse nu "nøje vil overveje dets muligheder og inden længe komme med en reaktion."

Data Domain udvikler og producerer data-deduplikerings-produkter. Data-deduplikering er en arkiverings-teknologi, der sletter bestemte data-kopier, så storage-kapaciteten udnyttes bedre.

Det er dermed en teknologi-type, som EMC og NetApp i høj grad kan se fremtid i.

Data Domain havde egentlig accepteret NetApps oprindelige bud på selskabet, der blev afgivet i maj, men EMC overbød hurtigt i et forsøg på at kaste grus i maskinen. Siden har de to selskabet været ude i en veritabel budkrig, hvor de har skiftes til at overbyde hinanden.

EMC bedyrer, at selskabet er klar til at lukke handlen endegyldigt i løbet af to uger, hvilket er betydeligt hurtigere end NetApp.

Samtidig skrider NetApps opkøbsforsøg også fremad. Selskabet har netop meddelt, at alle amerikanske konkurrence-mæssige forhindringer nu er overvundet, så der kan arbejdes videre med de tekniske formaliteter i opkøbet.

Det er planlagt, at Data Domains aktionærer skal stemme om NetApps tilbud 14. august.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere