Artikel top billede

Apples topchef Steve Jobs nægter fremmede fugle adgang til Apples egen hønsegård. (Foto: Apple)

Myndighederne angriber Apple-forbud

De amerikanske telemyndigheder undersøger, hvorfor Apple nægter sine iPhone-kunder at gøre brug af Googles internettelefoni-software og har fjernet relaterede applikationer fra sin App Store.

Hvis man køber en af Apples iPhones, så forpligter man sig samtidig til et monopol i forskellige nuancer.

For eksempel må man ikke pille ved telefonens software, leverance af telefoni er forbeholdt bestemte selskaber og de applikationer, der kan true monopolet, vil Apple bare ikke have noget med at gøre.

Faktisk mener Apple, at det kan forårsage skrækkelige nedbrud i mobilnettene rundt omkring, hvis kunderne roder for meget i deres iPhone-software.

Sjovt nok har mere end en million iPhone-brugere pillet ved deres telefons styresystem, uden at det har ført til de dommedagsagtige nedbrud, som Apple forestiller sig.

National trussel

It-publikationen Wired har i flere omgange haft fat i Apples monopol-agtige adfærd og blandt andet skrevet, så det driver af sarkasme, om Apples afvisning af Google Voice:

"Vi troede, at afvisningen hang sammen med, at Google Voice er en trussel mod teleudbyderen AT&T's eksklusive aftale med Apple. Nu forstår vi, at applikationen er en trussel mod den nationale sikkerhed."

Udover at smække døren for Google Voice, blev relaterede programmer i Apples App Store også hurtigt bandlyst efter lanceringen af Google Voice.

Smækkede straks døren

Nu har den amerikanske telemyndighed The Federal Communications Commission, FCC, fået nok og beder Apple komme med en forklaring på, hvorfor iPhone-producenten ikke vil have noget at gøre med Google Voice.

I brevet fra FCC, som Wall Street Journal linker til, står der blandt andet:

"Recent press reports indicate that Apple has declined to approve the Google Voice application for the iPhone and has removed related (and previously approved) third-party applications from the iPhone App Store.1 In light of pending FCC proceedings regarding wireless open access (RM-11361) and handset exclusivity (RM-11497), we are interested in a more complete understanding of this situation."

Og billigere telefoni

Det, som FCC selvfølgelig især er interesseret i at kaste lys over, er, om Apple med sin politik på ulovlig vis hæmmer den frie konkurrence, der mere end noget andet er en af grundpillerne i det amerikanske samfund.

Ifølge Wall Street Journal afviser såvel Apple som AT&T kategorisk at kommentere sagen. FCC's anmodning om informationer er en del af en større undersøgelse af sådanne 'eksklusive aftaler' mellem udbydere af teletrafik og producenter af de mere populære mobiltelefoner.

Får FCC hul på Apples monopol-byld, får de rundt regnet 30 millioner iPhone-brugerne snart masser af tredjeparts-applikationer at vælge mellem og sandsynligvis billigere telefoni oven i.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere