Artikel top billede

Microsoft trækker stikket ud til Windows 7 RC

Microsoft lukker i dag for adgang til RC-udgaven af virksomhedens næste styresystem. Der er dog stadig næsten et år til, at versionen lægges endeligt i graven.

Siden starten af maj har det været muligt at hente Windows 7 Release Candidate (RC) ganske gratis. Men nu er det slut med at anvende software-gigantens kommende styresystem uden betaling.

Fra og med den 20. august er det nemlig ikke længere muligt at downloade RC-versionen af Windows 7 fra Microsofts websted.

Har man allerede installeret Windows 7 RC på sin maskine, har man dog stadig lidt tid, før versionen lukker og slukker. Man kan nemlig anvende versionen uden licensproblemer helt frem til 1. marts 2010.

Efter denne dato vil programmet genstarte hver anden time frem til 1. juni, hvor programmet tager livet af sig selv.

Formålet med en RC-udgave er, at brugerne kan afprøve systemet i deres eksisterende miljø og file eventuelle hjørner til, før den endelige udgave sendes ud.

Betalingsversionen er på trapperne

Den endelige udgave af Windows 7 sættes på forhandlernes reoler den 22. oktober. Fra denne dato kan brugerne således erhverve en version af programmet.

Microsoft har allerede sat prissedler på de forskellige versioner af styresystemet.

Opgraderingerne findes i følgende eksemplarer og kommer til at koste henholdsvis:

Home Premium: 893 kroner, Professional: 2.122 kroner og Ultimate: 2.226 kroner. Alle priserne er fælles for hele Europa.

Frem til 31. december 2009 giver Microsoft den fulde version af Windows 7 til opgraderingens pris.

Fødslen af Windows 7 betyder ikke umiddelbart døden for Windows Vista, hvis man foretrækker det styresystem. Vista vil fortsat være på hylderne frem til januar 2011.

Hvis man vil købe sig en ny computer inden den 22. oktober, men stadig gerne vil have Windows 7 på maskinen, kan det mange steder lade sig gøre.

Microsofts udgangspunkt er at alle, der køber en Vista-maskine fra nu og frem til lanceringen af Windows 7, vil få smidt en opgradering med oven i hatten, enten gratis eller med rabat, og mange af pc-producenterne er med på opgraderings-projektet.

Forretningskunder med volume-licenser og en Software Assurance-aftale kunne downloade den engelsksprogede Windows 7 RTM fra 7. august.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere