Artikel top billede

Købet af Corebuilt er den naturlige følge af et godt samarbejde, mener John Vammen (tv), vicepræsident i NNIT, og Uffe Henrichsen, administrerende direktør i NNIT Philippines. Foto: Jacob Boserup (Foto: Jakob Boserup / Jakob Boserup)

Dansk it-leder har stor succes på Filippinerne

Interview: Efter mange år som selvstændig forretningsleder i Asien blev Uffe Henrichsen NNIT-mand, da den danske it-virksomhed købte ham og hans Manila-baserede softwareudvikler-firma.

Da NNIT i forrige uge annoncerede købet af den Manila-baserede softwarevirksomhed Corebuilt, fik den Novo Nordisk-ejede it-servicevirksomhed ikke kun 50 filippinske software-udviklere med i handlen, men også danske Uffe Henrichsen.

Det er en mand, som ikke har været meget i Danmark de seneste år. Faktisk er 38-årige Uffe Henrichsen opvokset i Hong Kong, hvor hans far arbejdede for et dansk ingeniørfirma.

Senere blev han selv uddannet civilingeniør på DTU i Danmark, men Asien sidder i hans blod, og Uffe Henrichsen slog gladelig til, da han for 12 år siden fik mulighed for at lade sig udstationere som it-konsulent i Manila, Filippinernes hovedstad, for et japansk rådgivende ingeniørfirma.

Den nye lufthavn

"Det var Japans største rådgivende ingeniørvirksomhed på det tidspunkt. Jeg arbejdede på forskellige store infrastrukturprojekter og havde blandt andet et år i Bangkok, hvor jeg var it-konsulent på den nye lufthavn," fortæller Uffe Henrichsen

Han pendlede mellem Bangkok og Manila, hvor det japanske firma havde regionalkontor.

Samtidig var han med til at etablere en afdeling i Manila, der skulle udvikle software til det japanske moderselskab i Tokyo.

Afdelingen udviklede Microsoft-baserede forretningsløsninger og portaler og voksede sig større gennem et par år.

Stod pludselig som medejer

Uffe Henrichsen var chef for foretagenet, men det japanske moderselskab rendte ind i et par dårlige år omkring 2002-2003 og valgte at skille softwareudviklerafdelingen i Manila ud i et separat selskab.

Ved et management buy out blev Uffe Henrichsen dermed medejer af den virksomhed, han havde ledet i en årrække.

"Vi valgte navnet Corebuilt Technologies. Der var ingen japanske ansatte, kun mig og filippinere."

To sprog, 60-70 dialekter

Som outsourcing-land er Filippinerne et oplagt godt sted at kigge på, mener Uffe Henrichsen.

Det er selvfølgelig ikke så overraskende, at han mener lige præcis det. Men han har uomtvisteligt en pointe i, at Filippinerne er mere vestligt orienteret end for eksempel Kina og Indien.

"Filippinerne er historisk set et amerikansk protektorat, og den amerikanske påvirkning er meget stor i Filippinerne. Det er dygtige folk, og deres engelsk er på et højt niveau. Det gør det lettere at gennemføre også meget komplekse projekter, hvor behovet for præcis kommunikation er afgørende," siger Uffe Henrichsen.

Filippinerne er tosproget, engelsk og filippinsk. Filippinsk er et kombinationssprog blandt mange af de oprindelige sprog, så der er en seks-syv hovedsprog ud over det officielle, og yderligere 60-70 dialekter.

"Derfor taler man engelsk for at være sikker på, at man forstår hinanden," forklarer Uffe Henrichsen.

I dag er Uffe Henrichsen så blevet NNIT-mand, og fortsætter som chef for NNIT Philippines. Der bliver ikke den store forskel på hans hverdag efter salget, mener han.

"Partnerskabet med NNIT, som har fungeret godt, drives videre. Det giver en sikkerhed for begge parter for, at vi kan videreudvikle det til næste niveau. Ideen er, at vi får kørt mange af NNIT's processer over i virksomheden."

Betyder afstanden det store?

At der i vore dage ikke er så langt til Asien fra Danmark stod klart, da kontakten mellem den dansk/filippinske softwarevirksomhed kom i stand via NNIT-medarbejdere, som kendte Uffe Henrichsen fra tidligere.

Corebuilt fik bestilling på en lille udviklingsopgave for NNIT

"Den gik ret godt, og vi fik flere opgaver fra NNIT," siger Uffe Henrichsen.

Selvom Filippinerne geografisk set ligger overordentligt langt væk fra Danmark, er det ikke noget, der giver anledning til betænkeligheder, siger John Vammen, NNIT's vicepræsident.

"Vi har samarbejdet med Uffe Henrichsen og Corebuilt gennem fem år, og distancen har ikke været et problem. Nærmest tværtimod for på grund af tidsforskellen får vi et arbejdsvindue, der er seks timer længere. Men det tager da lang tid at komme derud og hjem igen," erkender John Vammen,

Han var sammen med NNIT's direktør og finansdirektør i Filippinerne i juni måned for at besigtige virksomheden før købet.

Ikke et nyt IT Factory

"Det var en meget positiv oplevelse. Der var både en ledelse og et kontor og dedikerede medarbejdere, og vi kunne sørme også se, at de producerede noget og har styr på det, de laver. Så det var ikke et nyt IT Factory," griner John Vammen.

NNIT-vicepræsidenten fortæller, at NNIT har meget fokus på sourcing, fordi det efterspørges af kunderne.

"Det er også noget, vores konkurrenter gør meget brug af. Det er vigtigt for os at have en plads i den del af markedet, og det er en del af vores strategi, at vores vækst skal ske også på baggrund af det," siger han.

NNIT har i forvejen et selskab i Kina og kontorer i Schweiz og Tjekkiet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere