Artikel top billede

Morten Hother Sørensen, der er underdirektør i TDC, kunne godt tænke sig, at der kom mere skub i mobilbetalinger via NFC-teknologien. Foto: Ulrik Jantzen

TDC ønsker fart på bankernes mobilbetalinger

Danske Bank forventer, at mobilbetalinger udrulles i butikkerne i 2014. Det er ikke hurtigt nok, lyder det fra TDC.

Der er i fremtiden udsigt til, at dit betalingskort kan ligge på mobiltelefonen. Du skal bare holde mobilen over til kortterminalen i butikken, og så kan du gennemføre betalingen som ved en Dankort-betaling. Betalingsdataene overføres trådløst via NFC-teknologien, der er at finde i telefoner fremover.

Bankerne i Europa er indstillet på sådan en model, og produktchef Mette Grimm Munck fra Danske Bank har tidligere fortalt til Computerworld, at hun forventer systemet rullet ud i 2014.

Det er dog ikke godt nok, lyder det fra TDC's underdirektør, Morten Hother Sørensen.

"Det tager al, al for lang tid, for kunderne vil gerne have det her, og teknologien er der. NFC fungerer allerede i bedste velgående i Asien. Nokia og de andre store kommer nu med NFC-chips," siger han.

Kan fastholde kunderne

I dag kan landets mobilkunder betale bus- og togbilletter flere steder i landet via overtakserede sms'er, mens det ikke er muligt at bruge mobilen til betalinger i butikker. Det er en tjeneste, som TDC gerne vil tilbyde sine kunder, og på sigt skulle det med gerne medvirke, at færre kunder forlader selskabet.

"Vi står stærkere som udbyder ved at tilbyde sådan en service, så jeg vil kalde det en positiv måde at fastholde sine kunder på og ikke en negativ måde. Vi tror, at jo flere relevante tjenester, vi kan tilbyde kunderne, jo mere loyale bliver de over for os," siger han.

Som eksempel fremhæver han musiktjenesten TDC Play som et tilbud, der ifølge ham knytter kunderne tættere til TDC.

Til gengæld erkender han, at TDC ikke kommer til at tjene på transaktionerne, der går igennem mobiltelefonen. Det kommer til at ske via den trådløse NFC-teknologi, der fungerer uafhængigt af operatørnetværk.

TDC: Bankerne skal betale os

I stedet forudser Morten Hother Sørensen, at TDC kan hente penge ved at distribuere den ny type SIM-kort, hvorpå kreditkortene skal ligge.

"Det er en service, som vi kan tilbyde bankerne, men det kræver, at bankerne betaler for den service. Det koster mere at købe de nye avancerede SIM-kort, og der skal bruges tid og ressourcer på at lægge disse betalings-id'er ned på SIM-kortene. Det vil så blive vores forretningsmodel," fortæller Morten Hother Sørensen.

Bekymring hos Forbrugerrådet

Hos Forbrugerrådet er økonom Troels Hauer Holmberg lidt betænkelig ved, at kreditkort skal lægges ned på mobiltelefonernes SIM-kort. Han frygter, at det gør det sværere at skifte bank, når der kommer yderligere end aktør ind over.

I forvejen mener han, at konkurrencen på bankmarkedet ikke fungerer optimalt, fordi meget få bankkunderne skifter bank, selvom forskellene kan være store. Imens frygter han også, at det bliver sværere at skifte teleselskab, hvis alle disse data skal flyttes fra et SIM-kort til et andet.

"En mulig løsning kunne være, at man indfører en form for SIM-kort-portabilitet, så kortet kan tages med fra udbyder til udbyder for at undgå, at det skulle blive en hindring for at skifte bank eller mobiloperatør," siger Troels Hauer Holmberg.

Morten Hother Sørensen hos TDC mener dog ikke, at den model er gangbar.

"Vi kommer ikke i en situation, hvor man kan fastholde SIM-kortet og samtidig skifte udbyder, fordi SIM-kortet knytter sig til den netværks-id og den infrastruktur, vi (TDC, red.) har," forklarer han.

Morten Hother Sørensen fremhæver samtidig, at det er blevet nemmere at skifte telefon og udbyder, end det var tidligere.

Det første skridt var, at telefonnumre kunne flyttes, og siden er det blandt andet blevet muligt at tage backup af ens kontakter og anden mobildata.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere