Artikel top billede

Råd: Klip forbindelsen til kunder med malware

For at bekæmpe den stigende mængde malware tager den australske internetbranche nye metoder i brug: Klip forbindelsen til de inficerede computere.

Hvis en computer er inficeret med malware, og kunden ikke ønsker at gøre noget ved det, skal netforbindelsen afbrydes af ISP'en.

Det er den australske organisation The Internet Industry Association (IIA), der organiserer flere end 200 australske teleoperatører, internetudbydere og diverse inholdsleverandører, der kommer med det kontroversielle forslag i kampen mod malware.

Forslaget fra IIA, der kan læses her, er ikke obligatorisk for internetudbydere, men skal snarere ses som et redskab til at bekæmpe den stigende mængde malware, der florerer på nettet - og ikke mindst de computere, der udsender spam og malware.

"Bredbånds-boomet har medført en stigning i malware-inficerede computere på nettet. Spam og andre online-scams har fået energi fra det stigende antal zombies - internet-tilsluttede pc'er, der bliver styret af malware og botnets (grupper af zombier)," forklarer internetorganisationen.

IIA foreslår derfor fire hoved-tiltag, der skal dæmme op for den stigende mængde malware:

1. Identifikation af kompromitterede computere.

2. Kontakt til de pågældende kunder.

3. Hjælp med information og råd omkring, hvordan man reparerer det kompromitterede system.

4. En alarmfunktion, der gør opmærksom på alvorlige, omfattende trusler som den slags, der kan true den nationale sikkerhed.

Kunden skal tvinges til at reagere

Under de uddybende råd omkring, hvordan man skal forholde sig til en smittet computer, kan man blandt andet læse, at yderligere tiltag kan være at sænke hastigheden på brugerens netforbindelse eller suspendere kunden, til denne har fulgt ISP'ens råd omkring fjernelse af malwaren.

Det foreslås også, at man nulstiller kundens konto-password for at tvinge personen til at ringe til helpdesken, hvor de så kan få undervisning i at fjerne den ondsindede software.

Hvis der er tale om en computer, der spytter spam ud, kan man gå ind og lægge restriktioner på SMTP-protokollen.

Hvis intet af dette hjælper, mener IIA, at man børe tage et sidste - og nødvendigt - skridt: At kappe netforbindelsen.

"Giv kunden en tidsfrist inden for hvilken, der skal foretages afhjælpende handlinger, og hvis det ikke overholdes, så opsig deres service."

Det tilføjes dog, at dette sidste skridt kun skal tages i brug i de mest ekstreme tilfælde, hvor kunden nægter at gøre noget for at fjerne problemet - for eksempel ved at installere antivirus-software, eller hvor kundens computer står og sender så meget spam ud, at det går ud over netværket.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Omnicom Media Group

IT Help Desk Specialist

Bunker Holding A/S

Director of Technology
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere