Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Forskere vil aflure smart phisher-trick

Det er svært at dæmme op for phisherne, fordi de via tusindvis af computere i botnet kan skifte IP-adresse konstant. Forskere vil kende tricket ned i detaljer.

Det voksende problem med phishere, der forsøger at lokke personlige informationer ud af uskyldige ved hjælp af tilsyneladende ægte mails og hjemmesider, skal nu stoppes.

Det har forskere fra USA sat sig for, skriver nyhedsmediet Technology Review, der udgives af MIT.

Phisherne er i stor stil begyndt at benytte nye redskaber for at sikre, at deres kriminelle aktiviteter bliver vanskeligere at opdage og stoppe.

De ondsindede fiskere benytter til formålet de mange botnet, der består af tusindvis af zombier - almindelige computere, der er blevet smittet med forskellige former for malware og dermed kan misbruges af bagmændene.

Alene herhjemme menes det, at op imod 100.000 danske computere indgår i sådanne botnet.

Skifter adresse hele tiden

Ved hjælp af en teknik kaldet "flux" er phisherne i stand til at ændre adressen på en phishing-hjemmeside så ofte og så hurtigt, at det bliver svært at blokere for siden. Sagen er, at phisher-siderne hostes via de maskiner, der indgår i botnettene og dermed mange forskellige steder.

"Disse maskiner tilhører ikke de ondsindede, de tilhører dig og mig og vores bedstemødre," siger Minaxi Gupta, forsker ved Indiana University, til Technology Review.

Phisherne "fluxer" ved at ændre navneserveren, så den leder nye besøgende til forskellige maskiner i botnettet.

Ifølge forskerne er 83 procent af de phisher-sider, der anvender flux, i stand til at overleve mindst en dag, før de bliver blokeret, mens overlevelsesraten for traditionelle phishing-sider kun er 65 procent.

Forskerne i projektet har foreslået, at man kan dæmme op for metoden ved at indbygge en overvågning i selve DNS'et. (Domain Name System), der oversætter webadresser til IP-adresser.

Selv det at skære et par timer af en phishing-sides levetid kan betyde en stor forskel, forklarer Alper Caglayan, sikkerhedsfirmaet Milcord til Technology Review.

"Hvis de kan operere blot en enkelt dag, har de allerede tjent for mange penge," siger han.

Herhjemme har adskillige danskerne i den seneste tid modtaget phishing-mails, der foregiver at komme fra PBS og Danske Bank, men i virkeligheden kun tjener det formål at lokke kritiske kreditkort-oplysninger ud af de uheldige mail-modtagere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere