Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Mads Elkær. (Foto: Mads Elkær)

Omstridt udlandsdansker bag Bagger-lån i 2002

En udlandsdansker, hvis penge tidligere er havnet i et svindelforetagende, lånte rentefrit Stein Bagger penge i 2002 til at købe sig ind i IT Factory.

Et af de uafklarede spørgsmål i IT Factory-sagen er, hvordan Stein Bagger i 2002 kunne købe sig ind i IT Factory.

Det viser sig nu, at pengene stammer fra den omstridte udlandsdansker Flemming Nielsen, hvis penge tidligere er havnet i et svindelforetagende.

Det afslører Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Pengene blev udlånt rentefrit via den såkaldt hemmelige investor i IT Factory, Allan Vestergaard.

Samme år udlåner Flemming Nielsen, der bor i Florida, også penge, som ender hos den dømte momssvindler Peter Barsøe, skriver JyllandsPosten.

Peter Barsøes svindel blev opdaget i 2003, da han ikke længere kunne eksportere ikke-eksisterende biler i stor stil og score afgiftskronerne fra SKAT.

Vestergaard i fokus

Med de nye oplysninger bliver den hemmelige investor, Allan Vestergaard, altså igen trukket ind i sagen.

Allan Vestergaard blev overfaldet uden for sit hjem, hvor politiet ifølge flere medier fandt et cigaretskod fra et AK81-medlem.

Stein Bagger, der brugte Brian Sandberg som livvagt, og som i dag sidder i fængsel, er fortsat sigtet i sagen om overfaldet.

Politiet mener, at to personer var involveret.

Dom: Svindel begyndte i 2006
Selvom Stein Bagger købte sig ind i IT Factory i 2002, så begyndte Stein Baggers kriminalitet først i 2006, ifølge dommen imod ham.

Men som Computerworld kunne beskrive forleden, så ændrede Stein Bagger forklaring til politiet under afhøringerne.

I første omgang fortalte Stein Bagger politiet, at svindlen begyndte i 2004.

Siden ændrede han forklaring til 2006.

Retten i Lyngby konkluderede dog i en sag om konfiskation af Anette Uttenthals smykker, at alle Stein Baggers midler i 2005 næppe stammede fra lovlige aktiviteter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere