Artikel top billede

Administerende direktør Peter Trans fra Atea Danmark tror, at ny Windows 7-aftale kan vende omsætningsfald til vækst.

Atea: Windows 7 skal vende vores omsætningsfald

Atea har tabt syv procent i omsætning. En aftale om implementering af Windows 7 skal indbringe 1,3 milliarder kroner, lyder det.

Windows 7 kan tilsyneladende meget.

Og nu meddeler Atea, der netop har offentliggjort et kvartalsregnskab med et fald i omsætningen på syv procent, at en aftale om implementering af to millioner Windows 7-klienter skal vende omsætningsfaldet til vækst.

Med aftalen forventer Atea at få øgede indtægter på 1,3 milliarder kroner.

Den administrerende direktør i Danmark, Peter Trans, har høje forventningen til salget.

"Vi skal stå for en fjerdedel af salget i Danmark, hvilket svarer til 500.000 Windows 7-klienter," siger han.

Peter Trans forklarer, at salget forventes at vende det omsætningsfald, man har haft i Danmark på 6,7 procent.

"Jeg tror på, at Windows 7-aftalen kan være det, der de næste par år giver os vækst i stedet for det nuværende fald i omsætningen," siger han.

Men hvorfor tror du, at Windows 7-produktet kan sælges til de kriseramte virksomheder, når de er tilbageholdende med andre produkter?

"For det første er Windows 7 nemmere at bruge. Men mere vigtigt er det en del af en pakke med nye teknologier, som kan gøre it-driften billigere derude," siger Peter Trans.

Han nævner VPN-forbindelser som noget, man fremover ikke behøver at bruge tid på med den nye pakke.

Men er jeres omsætning og indtægt afhængig af Bill Gates' kreativitet?

"Nej, så let er det desværre ikke. Vi leverer infrastrukturen bagved og yder service. Alene vores omsætning på service var sidste år omkring 900 millioner kroner," siger Peter Trans.

Den danske direktør oplyser, at Atea har en målsætning om vækst de kommende år, og han kalder faldet i omsætningen for "klart utilfredsstillende".

Samtidig forklarer Peter Trans, at han dog glæder sig over at have vundet markedsandele.

Faktisk har Atea i Danmark leveret et pænt overskud. Ifølge direktøren ved at kigge grundigt på omkostningerne.

"Jeg vil for alt i verden undgå fyringer. Så vi har kigget på alt fra rejser til Jylland, hvor vi har taget videomøder i stedet, til desværre også at måtte skære ned på efteruddannelse," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere