Artikel top billede

Antallet af IPv6-adresser eksploderer

Amerikanske internetudbydere anmoder om flere IPv6-adresser end nogensinde før. Et tegn på, at teleselskaberne investerer i fremtiden, selvom krisen endnu ikke har sluppet sit greb.

Computerworld News Service: Internetudbydernes skift til IPv6 viser, at de nordamerikanske teleselskaber gør sig klar til den længe ventede opgradering af internettets primære kommunikationsprotokol fra den nuværende standard, IPv4, til den næste generation, IPv6.

IPv4 benytter 32 bit-adresser og understøtter 4,3 milliarder individuelt adresserede enheder på internettet. IPv6 benytter 128 bit-adresser og understøtter et ubegribeligt antal enheder: 2 i 128. potens. IPv6 tilbyder også indbygget sikkerhed og forbedrede funktioner til netværksadministration sammenlignet med IPv4, som forventes at løbe tør for adresser i 2012.

I de første ni måneder af 2009 modtog American Registry for Internet Numbers (ARIN) 300 anmodninger fra teleselskaber om blokke af IPv6-adresser. I 2007 og 2008 modtog ARIN sammenlagt 250 anmodninger.

"Vi oplever en brat stigning i anmodninger om IPv6-adresserum. Det er en væsentlig vækstrate," siger John Curran, som er bestyrelsesformand og direktør for ARIN.

"Vi har iagttaget et let fald i anmodninger om IPv4-adresserum. De er måske faldet med 10 eller 20 procent fra år til år."

Curran fortæller, at ARIN er begyndt at se, at internetudbydere som Comcast og Verizon Wireless lægger et stort arbejde i at migrere fra IPv4-baserede netværk til netværk bygget på IPv6.

"Internetudbyderne efterspørger IPv6-adresser, så de kan bygge netværk op om IPv6, så de er fremtidssikrede," siger han.

"Vi giver hver internetudbyder nok IPv6-adresser til at understøtte fire milliarder netværk, og hvert netværk kan indeholde milliarder og milliarder af værtsmaskiner."

Løser endnu ikke eksisterende problem

Curran mener ikke, at recessionen lægger nogen dæmper på teleselskabernes interesse i IPv6.

"IPv6 løser et problem, der endnu ikke eksisterer. Så det er overraskende, at der overhovedet er nogen interesse, men det betyder, at virksomhederne tænker fremad," siger han.

"Den nuværende svage økonomi dæmper ikke efterspørgslen på IPv6 væsentligt, da IPv6 er lige om hjørnet for mange internetudbydere. Vi er måske ikke mere end to år fra at løbe tør for tilgængelige IPv4-adresser, men to år er nok tid til at udrulle et nyt netværk, hvis man er internetudbyder. To år er inden for alles planlægningshorisont."

ARIN fremlægger den seneste statistik over efterspørgslen på IPv6-adresser i Nordamerika ved et målsætnings-møde, der bliver afholdt i denne uge i Dearborn i Michigan.

Her diskuterer ARIN adskillige regelændringer i forhold til IPv4-udtømningen og arbejdet frem mod adoptionen af IPv6. Disse ændringer inkluderer:

- ARIN vil få lov til at reducere størrelsen af de adresserum, der allokeres til teleselskaberne, i takt med at branchen løber tør for IPv4-adresser.

- At øge adgangen til IPv6-adresserum ved at fjerne krav til teleselskaberne om først at demonstrere, at de har hundredvis af kunder.

- At tillade teleselskaberne at bestyre adskillige uafhængige IPv6-netværk såsom særlige lokale netværk, uden krav til at de er indbyrdes forbundne.

- En genovervejelse af de nuværende regler, der kræver, at regionale registre heriblandt ARIN jævnt fordeler de IPv4-adresserum, som de skulle være i stand til at genvinde.

ARIN holder ved dette møde valg til adskillige ledige poster til bestyrelsen og rådgivningskomiteen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere