Artikel top billede

Fra årsskiftet er alle rettelser på plads, og så kører vi forhåbentlig fuld og ægte produktion, siger Fritjof Lind fra CSC. (Foto: Hans Juhl)

CSC: Digital tinglysning skal nok blive godt

Fem skarpe: Det nye system, der skal tage hånd om den digitale tinglysning i Danmark, har fået rigtig mange hug af systemets brugere. Her svarer CSC-chefen på kritikken.

CSC har fået drøje hug i forbindelse med udviklingen af et it-system, der skal gøre tinglysningen i Danmark digital.

Et system, der har fået en hård medfart af brugerne, der har klaget over en besværlig brugerflade og mange fejl i systemet.

Senest forsvandt 700 digitale tinglysningssager ud i den blå luft.

De 700 tabte kladder, der forsvandt fra tinglysningssystemet i forbindelse med CSC's store opgradering i sidste uge, er dog ikke tabt, fortæller Fritjof Lind, der er chef offentlige projekter i CSC.

"De findes naturligvis stadig på en backup-server, og vi er i fuld gang med at få kladderne reetableret, så de er på vej i luften igen."

Fritjof Lind; systemets brugere, personificeret ved Danske Advokater, har givet udtryk for, at de oplever mange fejl og mangler i forbindelse med digitalisering af tinglysningerne. Er det system, I har udviklet, godt nok?

"Systemet kører, som det skal, men der vil altid være funktioner, som skal laves om og tunes. Det er helt almindeligt i den proces, vi kører nu," siger Fritjof Lind.

Du ser altså problemerne som børnesygdomme, der bare skal rettes til?

"Vi kører fuld produktion på systemet, og der er børnesygdomme, der skal fjernes."

Hvad siger du til, at de danske advokater giver udtryk for, at de har mistet tilliden til systemet?

"Både fra Domstolsstyrelsen og fra vores side har der været kontakt til advokaterne for at se, om der er noget vi kan bistå med."

Hvordan forholder CSC sig til advokaternes kritik? Tager de fejl, eller er der noget om snakken?

"Den bliver samlet op. Det, der er bygget, er specificeret, og i daglig brug vil der så være nogle ting, der skal rettes til, så det fungerer bedre. Det ser vi og Domstolsstyrelsen naturligvis på."

Så CSC mener ikke, der er tale om store problemer?

"Det er ærgerligt for alle parter, at der bliver tabt 700 kladder. Det må vi tage på os og få lavet om. Med så store systemer, som der er tale om her, hvor et område skal digitaliseres fuldt ud, så vil der være brugere, der kommer fra en anden verden, hvilket gør det til en stor omvæltning.

Når brugerne har arbejdet med systemet i et stykke tid, vil de lære det bedre at kende. Det handler således også om uddannelse af brugerne. Og stadigvæk, det er en af de mest dybtgående digitaliseringer, vi har haft i Danmark. Så jeg er fortrøstningsfuld og ser positivt på tingene.

Systemet skal udvikles over de næste mange år, men fra årsskiftet er alle rettelser på plads, og så kører vi forhåbentlig fuld og ægte produktion.

Til den tid vil boligadvokaterne sikkert også være tilfredse," lyder det fra Fritjof Lind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere