Artikel top billede

Er unified communications stadig relevant?

Der er stor uenighed om, hvor vigtigt unified communications egentlig er.

Computerworld News Service: Uenighederne om unified communications (UC) som teknologi fortsætter.

Analysefirmaet Gartner mener, at det ikke længere kan anses for at være en strategisk prioritet, mens et andet analysefirma, Frost & Sullivan, argumenter for, at det er en teknologi under udvikling, der stadig er værd at holde øje med.

For nyligt afholdt Gartner et symposium i Sydney, der handlede om de 10 vigtigste strategiske prioriteter for it-chefer.

Her talte senior-analytiker ved Gartner Nick Jones, og han fortalte, at mens meget omtalte teknologier som cloud computing og virtualisering stadig er med på listen, så er UC blevet droppet, fordi det "udvikler sig forholdsvist langsomt, og ikke er strategisk vigtigt for særligt mange virksomheder."

UC er en rejse for kunderne

ICT research director ved Frost & Sullivan, Audrey William, er enig i, at teknologien er under udvikling, men hun mener til gengæld, at UC stadig er en vigtig teknologi.

"UC er kendetegnet ved det, at der ikke findes en enkelt løsning. Så det er en rejse for kunderne, og mange virksomheder i Australien er stadig på vej til at migrere fra traditionel telefoni til IP-telefoni," siger hun.

"Der findes desuden dem, der allerede er videre, og som ser på video-samarbejdsværktøj, og hvordan man kan integrere det med net-konferencer."

Skal forstå leverandørers road map

Ifølge Audrey William har finanskrisen medført en stigning i interessen for UC-teknologier, eftersom virksomhederne leder efter måder at spare penge på og nedskære antallet af arbejdsrelaterede rejser.

"Mange it-chefer omtaler dette som teknologien, der virkelig kan øge ens ROI ('return on investment')," siger hun.

"UC er stadig vigtig, for i sidste ende vil alle gerne have teknologierne til at kommunikere med hinanden i et synkroniseret miljø. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan dette landskab udvikler sig."

Sammenlægninger og overtagelser driver UC-markedet og kræver integrerede løsninger af leverandørerne, og Audrey William argumenterer derfor for, at det er kritisk for it-chefer at forstå, hvilke leverandører er bedst at arbejde sammen med.

"Markedet består kun af en håndfuld leverandører, og det gør det endnu mere vigtigt at forstå leverandørernes road map. På den måde kan man opnå en forståelse for, hvilken rolle leverandørerne kommer til at spille i løbet af de følgende tre til fem år. I sidste ende vil en af leverandørerne stå tilbage med den løsning alle bruger," siger hun.

Sidste år nåede det australske UC-marked, ifølge Frost & Sullivan, helt nye højder med en vurderet værdi på knap tre milliarder kroner.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere