Artikel top billede

Giv dine ansatte lov til sociale websites i arbejdstiden

Som it-chef skal du altid give grønt lys til dine medarbejderes brug af sociale websites i arbejdstiden. Læs her hvorfor.

Computerworld News Service: Cloud computing, agil software-udvikling og tendensen mod stadigt mere forbrugerorienteret it er tre store trends, som nutidens it-chefer bør hilse velkomne, mener analysefirmaet Forrester.

Disse tre trends vil komme til at udgøre vigtige elementer i informationsteknologiens forandring mod 'forretnings-teknologi.'

Derfor bør it-cheferne være positivt indstillede overfor disse trends.

Vil tvinge it-cheferne

Sharyn Leaver, der er research director hos Forrester, siger, at netop dette skifte vil tvinge it-cheferne til at udvide fokus til også at omfatte forretningsdelen.

Det vil ændre it fra at være en projektstyrings-organisation til i stedet at fungere som konsulent for forretningen, siger hun, og det betyder, at leveringen af tjenester ikke nødvendigvis vil komme fra it-afdelingen selv.

Forbruger-produkternes indtog i virksomhederne har taget fart i løbet af det sidste årti med smartphones og bærbare computere, og nu også med de sociale medier og samarbejdsværktøj som for eksempel Google Docs, Twitter, SmartSheet og WebEx.

Forbudt at forbyde

Ted Schadler, der er analytiker hos Forrester som arbejder med real-time samarbejdsværktøjer, siger, at det vil være et dårligt karrieretræk for enhver it-chef at forsøge at forhindre den slags værktøj i at få en rolle i organisationen.

Han tilføjer, at Forresters undersøgelser viser, at medarbejderne typisk bruger den slags online-applikationer til at få adgang til features og funktioner, de skal bruge til jobbet og til at løse kundeproblemer.

"Jeg bad om din hjælp, og du kunne ikke hjælpe mig, men her er til gengæld en hjemmeside, der kan tilbyde det, jeg har brug for," siger han med en henvisning til en typisk samtale mellem medarbejder og it-afdelingen.

Selv om det er vigtigt ikke bare at "slippe hundene løs" og give fri adgang til alt i virksomheden, så vil den it-chef, der outsourcer dele af applikations-indkøbene til medarbejderne, også være ham, der får mest succes i fremtiden, mener Ted Schadler.

Hvis man har 450 forskellige forretningsenheder, så er det umuligt ene mand at vælge de rigtige applikationer alle steder, tilføjer han.

"Sørg for at outsource til medarbejderne," siger Ted Schadler. "Man bør udarbejde en overordnet plan og sørge for at vide, hvad der foregår."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere