Artikel top billede

Illustration: Spontania/Futurecom Business Solutions

Dansk erhvervsliv tager videokonference til sig

Klima-it: Videokonferencer vinder kraftigt frem i danske virksomheder. Men der er stor forskel på udbredelsen i forskellige brancher.


12 procent af de danske virksomheder bruger videokonferencer, sparer penge på rejsebudgettet og sparer miljøet for CO2.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der netop er udkommet i rapporten Det Digitale Samfund 2009.

Der er forskel på, hvilke brancher, der holder virtuelle møder, og hvilke der stadig foretrækker det personlige fremmøde.

Inden for bygge- og anlægsbranchen er det således kun to procent af virksomhederne, der bruger videokonferencer. Tallet virksomhederne i informations- og kommunikationsbranchen er 42 procent.

Også virksomhedens størrelse har betydning for, om en virksomhed anvender videokonferencer eller ej. I seks procent af virksomhederne med 10-19 ansatte anvendes videokonferencer, mens det det for virksomheder med mindst 100 ansatte er 41 procent.

Og de ansatte er glade

En anden undersøgelse, der er foretaget af analysevirksomheden Enalyzer på vegne af videokonferenceudbyderen Tandberg, viser samme tendens.

Her er medarbejderne positive over for de miljøvenlige løsninger som videokonference, der sparer transport til og fra møder, og dermed reducerer virksomhedens CO2-forbrug. Også selvom det betyder ændringer i deres dagligdag.

De skal vænne sig til at holde møder via en videoskærm i stedet for at mødes fysisk, ligesom traditionen med forretningsrejser bliver drastisk reduceret.

Undersøgelsen viser, at 87 procent af de ansatte mener, at videokonference har været en god investering for virksomheden, og halvdelen mener, at implementeringen af videokonference gavner miljøet.

De ansatte fortæller også, at de er glade for at skulle rejse mindre end før, og 94 procent oplever, at videokonference gør lettere at holde møder med kollegaer, kunder og leverandører, der fysisk sidder et andet sted.

78 procent af de ansatte mener, at de kan udføre deres arbejde mere effektivt

"For mange kan det være en barriere at skulle vænne sig til at holde møde via en videoskærm, men som undersøgelsens resultater viser, er det noget som de ansatte hurtigt vænner sig til og kommer til at se fordelene ved," siger Tandbergs danske country manager, René Ebsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere