Artikel top billede

Oracle kræver millioner af SAS

Databasekæmpen kræver 22 millioner kroner af flyselskabet for manglende licensbetaling.

Oracle stævner SAS for 22 millioner svenske kroner. Angiveligt har flyselskabet anvendt Oracle-software uden at betale for det, skriver det svenske nyhedssite Realtid.se

Striden om de manglende licensbetalinger går et par år tilbage, da SAS blev omorganiseret, og flyselskabet angiveligt krævede, at en gammel licensaftale fra 1994 skulle overtages af den nye koncern.

Det accepterede Oracle ikke, og parterne kom efter lange forhandlinger frem til en ny aftale i 2007.

Ifølge Oracle indgik kun den såkaldte databasehåndtering i aftalen, og hvis SAS ville benytte sig af licenser til andre produkter, ville det kræve separate ordrer.

Alligevel benytter SAS sig af programmer som Database Options og Management Packs, der ikke er omfattet af aftalen, mener Oracle.

SAS har hidtil modsat sig kravet om betaling, og derfor stævner Oracle selskabet for 22 millioner kroner.

Oracles licenspengejagt

For nylig oprullede Computerworld en anden sag om licenser, med Oracle som hovedrolleindehaver.

Her er det Oracle og Vejdirektoratet, der siden august måned har udkæmpet et slagsmål om fortolkningen af Oracles licensbetingelser.

Sagen handler om de intelligente vejtavler - også kaldet intelligente trafiksystemer - som primært pryder motorvejene i det storkøbenhavnske område og informerer bilisterne om blandt andet kødannelser og transporttider.

I følge Computerworlds oplysninger mente Oracle, at alle bilister, der til og fra arbejde så de pågældende vejskilte, skulle betragtes som brugere, og derfor skulle Vejdirektoratet betale en såkaldt fuld cpu-licens for hvert af de 80 vejskilte, direktoratet havde stillet op.

Oracle Danmark afviser, at der har været tale om et slagsmål om licenser mellem Vejdirektoratet og Oracle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere