Artikel top billede

Adobe vil opdatere dine programmer uden at spørge

Adobe retter en stribe huller i nye versioner af Reader og Acrobat. De byder samtidig på automatisk opdatering, der skal højne sikkerheden.

Grafik-giganten Adobe har problemer med sikkerheden i en række af firmaets produkter. For at få skovlen under problemerne indføres nu automatisk opdatering i stil med Windows Update.

Det sker i den opdatering, som samtidig lukker et kritisk hul i Reader og Acrobat, der har eksisteret siden sidste år.

Adobe har således frigivet nye versioner af deres populære produkter.

De nye versioner, som hedder Adobe Reader 9.3 og Adobe Acrobat 8.2 lukker den yderst kritiske sårbarhed, som aktivt har været misbrugt i de såkaldte spear phishing og drive-by-angreb.

Der lukkes desuden en række andre svagheder med opdateringen, oplyser sikkerhedsfirmaet CSIS.

Automatisk opdatering

Adobe har også valgt, at aktivere en opdateringsteknologi i deres applikationer.

Faktisk har funktionen været indbygget siden oktober 2009, men den automatiske opdatering har indtil nu været passiv.

Trods aktiveringen er "Adobe updater technology" stadig i beta. Det skulle dog gøre det nemmere for almindelige brugere at holde sig opdateret, da funktionen automatisk henter - og installerer nye rettelser og versioner.

Adobe indfører samtidig en anden sikkerhedsforanstaltning, der hedder JavaScript Blacklist Framework, som skal kontrollere JavaScript API-kald.

JavaScript har været et sikkerhedsproblem for Adobe, og et sikkerhedsfirma har tidligere anbefalet, at Java-Script-funktionen helt deaktiveres i produkterne.

Med denne frigivelse stopper supporten til Adobe Reader, Acrobat 7.x samt Adobe Reader UNIX 8.x, hvilket er en rigtig god grund til at få opdateret.

Adobe Reader 9.3 kan hentes på dansk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere