Artikel top billede

Angrebskoden mod Google er nu offentliggjort

Koden, der blev anvendt til at hacke Google via Internet Explorer, er blevet offentliggjort.

Computerworld News Service: Den angrebskode, der ved at udnytte en alvorlig fejl i Internet Explorer i sidste måned blev brugt til at hacke Google og over 30 andre virksomheder, er nu offentligt tilgængelig.

Koden blev indsendt til analyse hos malware-analyse-websitet Wepawet i slutningen af sidste uge og blev dernæst omgående inkluderet i mindst et offentligt tilgængeligt hackerværktøj og kunne iagttages i brug i online-angreb, oplyser Dave Marcus, udviklingschef i McAfee.

Angrebet er meget pålideligt i Internet Explorer 6 på Windows XP, og det kan muligvis modificeres til at fungere i også nyere versioner af Microsofts browser, fortæller Marcus.

"Det er en helt anden boldgade nu, da den er offentligt tilgængelig," advarer han.

Kan narre og lokke

En hacker kan bruge koden til at køre uautoriseret software på et offers computer ved at narre offeret ind på en skadelig webside.

Det er tilsyneladende det, der skete hos Google i slutningen af 2009, da det lykkedes hackere at trænge ind i virksomhedens interne systemer. 33 andre virksomheder var ifølge kilder, der er bekendte med hændelsen, også mål i angrebet. De tæller blandt andre Adobe Systems.

I torsdags fortalte Symantec og Juniper Networks, at de undersøgte hændelsen, og Yahoo, Northrop Grumman og Dow Chemical er også nævnt som ofre i offentliggjorte rapporter om sagen.

Microsoft udgav torsdag et sikkerhedsvarsel angående sårbarheden i Internet Explorer og har ikke afvist muligheden for en hasteopdatering uden for den normale opdateringscyklus for at rette fejlen.

Det vil ifølge sikkerhedsforskere dog være meget besværligt at udnytte fejlen pålideligt på Windows Vista eller Windows 7 på grund af disse styresystemers avancerede teknologi til beskyttelse af hukommelsen.

Baseret på den store bekymring som McAfee hører fra sine erhvervskunder, mener Marcus, at der er stor sandsynlighed for en opdatering af Internet Explorer uden for cyklus.

"Det er min fornemmelse, at Microsoft kommer med en opdatering uden for cyklus. Denne sårbarhed er så stor, at den fanger de fleste hackeres opmærksomhed," siger han.

Problemet er så alvorligt, at Tysklands nationale it-sikkerhedsmyndighed, Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik, fredag rådede de tyske borgere til at bruge en anden browser, indtil Microsoft får rettet fejlen.

McAfee giver flere detaljer om angrebet på bloggen Security Insights.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med flair for test til tolddomænet

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektleder

Saab Danmark A/S

Service Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere