Artikel top billede

SF's skatteordfører, Jesper Petersen, ser helst en totalløsning, hvor staten både køber bankinformationerne og tilbyder strafnedsættelse til personer, der melder sig selv.

Regeringen presset i sagen om stjålne bankdata

Skatteministeren indkalder nu til en drøftelse om strafnedsættelse til skattesnydere. Ikke godt nok, lyder det fra SF, der stadig vil købe data, der er stjålet fra bankverdenens it-systemer.

SF's forslag om, at danske myndigheder skal købe sig til stjålne data om skattefusk i udenlandske banker, presser nu regeringen til at komme med et udspil.

Skatteminister Kristian Jensen (V) har ryggen mod muren, efter et flertal uden om regeringen gerne vil købe stjålne data på linje med de tyske myndigheder. Det vil regeringen ikke.

Kristian Jensen siger nu til Jyllands-Posten, at han er klar til at diskutere en strafrabat til personer, der har 'glemt' at indberette til Skat, hvis de melder sig selv.

Det er netop den effekt, man har opnået i Tyskland, hvor staten har valgt at købe to digitale lagermedier med stjålne oplysninger fra banker i Liechtenstein og Schweiz.

Tyskerne har brugt informationerne i sager, der har indbragt staten 750 millioner kroner.

Den solide bankhemmelighed har derved fået nogle alvorlige ridser i lakken, og det har sendt en chok-bølge gennem vores naboland, hvor folk med dårlig skatte-samvittighed melder sig i hobetal.

Der er nemlig rygter om, at flere cd-skiver med oplysninger er på vej.

Både frit lejde og køb af stjålne data

De gode erfaringer fra udlandet og presset fra SF's forslag, der har opbagning i hele oppositionen samt i Dansk Folkeparti, har nu betydet, at skatteministeren indkalder til en drøftelse af, om man kan nedsætte straffen for skattesnydere, der melder sig selv.

"Vi må se på, om det ikke er rimeligt at slække på straffen, hvis det kan give flere skattekroner tilbage i statskassen," siger han til Jyllands-Posten.

Det er dog stadig ikke nok for SF. Manden bag forslaget om, at danske myndigheder skal købe stjålne bankdata, Jesper Petersen, er kun delvist tilfreds.

Han synes godt om amnesti-modellen, men ser helst en totalløsning, hvor staten både køber bankinformationerne og tilbyder strafnedsættelse til personer, der melder sig selv.

"En kombination af de to ordninger, tror jeg, vil være meget effektiv til at finde og straffe nogle af de skattesnydere, der har snydt deres medborgere," siger han til Jyllands-Posten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere