Artikel top billede

Konference på laptop'en med Spontania-software.

IDC: Videokonferencer bliver det helt store hit

Fra at være en lidt eksotisk mulighed, bliver videokonferencer den foretrukne mødeform i de kommende år, vurderer IDC.

Videokonferencer går en gylden tid i møde.

Fra leve et liv i virksomhederne på eksperiment-stadiet, vil videokonferencer i nærmeste fremtid blive de store virksomheders foretrukne mødeform.

Det forudser analysevirksomheden IDC i rapporten Worldwide Enterprise Videoconferencing and Telepresence 2010-2014 Forecast.

"Videokonference-markedet er midt i en forandring. Fra at være en mulighed for at mødes, til at være det foretrukne alternativ til forretningsrejsen," mener analytiker Jonathan Edwards, fra IDC Enterprise Communications Infrastructure.

"Det kulturelle skift til video som fuldgyldig erstatning for det personlige møde vil accelerere over de kommende 10 år, efterhånden som flere virksomheder kommer til at bruge teknologien til at træffe hurtigere beslutninger til gavn for salget, og til at forbedre kundeservice, det interne samarbejde i virksomheden og til gavn for de ansattes work/life-balance."

36 procent vækst

IDC har tidligere forudsagt, at 2009 ville blive videokonferencens år, hvor de store virksomheder for alvor ville prøve teknologien af.

Trods de makroøkonomiske udfordringer, voksede markedet for videokonferencer, inklusiv markedet for telepresence-løsninger, da også med næsten 17 procent i forhold til 2008.

IDC mener nu at kunne se en global økonomi i bedring. Det vil medvirke til, at omsætningen i markedet for udstyr til videokonferencer vil vokse fra 1,9 milliarder dollars i 2009 til mere end 8,7 milliarder dollars i 2014. En vækstrate på 36 procent.

Tre faktorer vil have afgørende indflydelse på den udvikling de næste fem år, mener IDC:

Dels er kvaliteten af videoløsningerne blevet bedre og bevidstheden om mulighederne større, dels er der fart på udbredelsen af stadig mere bredbånds-internet. Og endelig vil interoperabiliteten mellem forskellige platforme og systemer gradvist blive bedre.

Videokonferencer vil ikke på kort sigt afløse instant messaging-løsninger eller traditionelle telefonsamtaler, mener IDC. Det er først og fremmest de planlagte mødeaktiviteter, som videokonferencerne vil overtage.

"I sidste ende må virksomhederne overveje at bringe videokonferencer op på niveau med it-beslutninger om virtualisering, unified communications og om, hvordan video skal bruges uden for mødelokalerne," siger IDC's Jonathan Edwards.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere