Artikel top billede

Manden bag Java vender Oracle ryggen

James Gosling, der opfandt Java, er den seneste eks-medarbejder fra Sun, der forlader Oracle.

Computerworld News Service: James Gosling, der skabte programmeringssproget Java, har opsagt sin stilling hos Oracle. Det offentliggør han selv i et blogindlæg.

Gosling sagde 2. april sit job op og har endnu ikke et andet job i sigte, fortæller han.

"Det er svært at svare på, hvorfor jeg sagde op: Stort set alt, jeg kan sige, der er nøjagtigt og ærligt, ville gøre mere skade end gavn," skiver han.

Gosling var teknologidirektør for Oracles klientsoftwaregruppe, og tidligere var han teknologidirektør for Suns produkter til udviklere.

I 1991 ledte han en lille gruppe programmører i et projekt på daværende tidspunkt med navnet Oak, som handlede om at bygge et objektorienteret programmeringssprog, der kunne bruges på en virtuel maskine. Det ville nemlig gøre det muligt at køre programmer på flere forskellige platforme såsom tv set-top-bokse. Dette arbejde udviklede sig til programmeringssproget Java, som fik luft under vingerne sideløbende med den stigende brug af internettet delvist på grund af inkluderingen af det nye sprog i browseren Netscape.

Gosling følger flere andre fremtrædende eksmedarbejdere fra Sun ud af døren, siden Oracles opkøb af Sun trådte i kraft i januar, heriblandt Suns koncernchef Jonathan Schwartz og medopfinder af XML Tim Bray.

For under en måned siden understregede Gosling, at Java er betydningsfuld for Oracle. "Oracle har bestemt været utroligt engageret i at holde Java og hele dets økosystem stærk og sund," sagde han under et foredrag ved et Java-symposium i Las Vegas.

Men omtrent samtidigt udtrykte han også utilfredshed over den voksende politisering af Java Community Process.

Den tidligere Sun-medarbejder Bray twitter, at han er "forbavset over, at Gosling holdt ud så længe, som han gjorde."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere