Artikel top billede

Beep, Beep: Mozilla vil sætte turbo på Firefox, så den bliver lige så hurtig som Roadrunner.

Mozilla sætter ekstra skub i Firefox

Med udgivelsen af Mozillas nye browser Firefox 4 planlægger virksomheden at gøre browseren "super-duper hurtig".

Computerworld News Service: Firefox 4 skal være lynhurtig, og den skal samtidig understøtte standard web-teknologier som HTML5.

Det tredje hovedmål for Firefox 4 er, ifølge Mike Beltzner, der er Mozillas chef for Firefox, at give brugerne fuld kontrol over browseren.

Planerne er dog stadig "flygtige og vil højst sandsynligt ændre sig med tiden," fortæller Mike Beltzner i et blogindlæg.

"Ligesom ved tidligere udgivelser vil vi arbejde med udgangspunkt i datoer for milepæle, og så vil vi samarbejde om at opnå målene. Vi vil hele tiden vurdere milepæls-udgivelserne i forhold til vores basale kriterier for kvalitet, performance og brugervenlighed, og vi vil ikke udsende noget, før det er klart," siger Mike Beltzner.

Planerne vil betyde performance-optimering og et mere simpelt design blandt andet med færre muligheder i brugerfladen. Brugerne vil få mulighed for at håndtere forholdet til hjemmesider ved hjælp af kontrol over tilladelser.

Andre forbedringer er muligheden for at finde relevante plug-ins og installere dem uden genstart. Der vil blive tilbydt 3D-muligheder via WebGL, ligesom animation af web-indhold vil blive tilbudt via CSS Transitions og SMIL (Synchronized Multimedia Integration Language).

Udviklerne vil desuden gøre det nemmere at debugge JavaScipt over afstand, ligesom de vil forbedre kompatibiliteten med udviklingsteknologien Firebug Web. Derudover er der planlagt 64bit-support til Firefox 4.

Beta-versionen er planlagt til udgivelse i begyndelsen af juli, mens den endelige version gerne skulle udkomme i slutningen af 2010.

I mellemtiden er Firefox-udgivelsen 3.7 blevet omdøbt til Firefox 3.6.4 med forbedringer i håndteringen af de såkaldte 'out-of-process' plug-ins, som tidligere har været årsag til nedbrud. Version 3.6.4 udkommer i denne måned.

Ligesom Mozilla planlægger Microsoft at favne HTML5 i den kommende Internet Explorer 9-browser. IE9 vil desuden understøtte SVG (Scalable Vector Graphics), som allerede i dag findes i Firefox.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere