Artikel top billede

Google vil have debat om netneutralitet

Spørgsmålet om netværks-neutralitet på National Broadband Network er blevet relevant igen, da Googles australske gren siger, at regulering eller lovgivning er nødvendig for at skabe innovation i NBN.

Computerworld News Service: Under en tale ved CeBIT Australia 2010 omtalte Alan Noble, der er engineering director ved Google Australia og New Zealand, netneutralitet som "aldeles betydningsfuldt" og efterlyste både offentlig debat og engagement fra regeringens side.

"Vores holdning er, at netværket - internettet - skal være åbent - åben adgang, frit valg mellem enheder og tjenester… og der har nok ikke rigtig været tilstrækkelig diskussion af emnet i Australien," sagde han.

"Diskussionen har handlet om den fysiske infrastruktur. Det ville være meget uheldigt med en situation, hvor udviklingen ikke trives, fordi netværket ikke er neutralt. Hvis innovatorerne skal søge om tilladelse hos operatørerne for at kunne innovere, for eksempel, det ville være en trist dag for Australien."

Netværkets betydning kan overdrives

Dr. David Skellern, der er administrerende direktør ved ICT Australia (NICTA) nedtoner spørgsmålet om netneutralitet og advarer om mulige forsinkelser i udrulningen af NBN.

"En Layer 2-infrastruktur har meget større chance for at være neutral, og der er alt for meget snak om netneutralitet. Forskellige mennesker har tænkt meget over den sag, og hvis der opstår for mange diskussioner om den slags, så ender vi ultimativt - hvis vi går for vidt - med forsinkelser," sagde han.

"Det betyder ikke, at det ikke skal diskuteres, men man kan også overdrive netværkets betydning. I stedet skal vi koncentrere os om, hvordan vi bruger det."

Dr. Warren Harch, der er deputy chief defence scientist ved den såkaldte ‘Defence Science and Technology Organisation' (DSTO), tilføjer, at emnet har fået opmærksomhed på forskellige stadier, men at man er nødt at acceptere neutral som 'default-positionen'.

"Bortset fra, at vi ikke er kommet med den udtalelse," erklærer Alan Noble fra Google. "I USA er regeringen gået frem og har sagt, at den støtter neutralitet. Er vi kommet frem til den konklusion med udgangspunkt i regulering eller lovgivning? Nej, vi er da ej."

David Skellern tilføjer, at selv om regeringen bør udtale sig om netneutralitet, så vil det kunne skabe en 'flaskehals' i udrulningen af NBN, hvis man insisterer på det nu.

"Jeg er bange for, at emnet er blevet behandlet fra så mange kanter, at det vil lede til forsinkelser," sagde han. "Der vil komme en flaskehals i udrulningen af NBN."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere