Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

80.000 SOL-brugeres e-post slettet

Efter næsten to måneders tekniske problemer med sin gratis e-posttjeneste må Scandinavia Online (SOL) nu erkende, at samtlige cirka 80.000 brugere har fået slettet al den post, de havde liggende i systemet.

Af Morten Skeldal Østergaard

SOL mistede midt i august alle gemte e-mails i systemet samt brugernes adressebøger på grund af en diskfejl. Firmaet lovede imidlertid at kunne genskabe den tabte post ud fra sikkerhedskopier, men det har ikke været muligt.

- Vi kunne ikke selv løse problemet og måtte sende vores diske til reparation hos specialister i udlandet, men de har heller ikke været i stand til redde vores data, siger Kasper Vad, udviklingschef i Scandinavia Online.

Fejlen opstod i sin tid på grund af en overbelastning af systemet, der brød sammen på grund af et overvældende antal brugere.
- Med næsten 80.000 brugere taler vi om millioner af mails, der kører gennem systemet hver dag, og adskillige gigabyte med gemte e-mails, siger Peter Lylloff, IT-chef hos Toft A/S, der står for den daglige drift af SOL´s postsystem.

- Vi er nu klar over, at diskaktiviteten kan være en kritisk faktor, som vi må være mere opmærksomme på fremover, siger Peter Lylloff.
Hos SOL er man ikke decideret stolte af den ustabile e-posttjeneste, som man har modtaget mange klager over.

- Vi vil gerne lave en gratis tjeneste, som folk kan stole på, så det her er bestemt ikke nogen særlig behagelig situation, siger Kasper Vad.
Arbejdet er nu gået i gang for at stable en mere pålidelig serverstruktur på benene.

- Jeg kan ikke give en hundrede procent garanti for, at der ikke sker flere uheld, men vi er nu i gang med at stille en parallel server op, så vi altid har en tro kopi af systemet liggende, siger Kasper Vad.
SOL købte i januar e-posttjenesten af ITCOM, der stadig er ansvarlig for driften, som de så igen har outsourcet til Toft A/S.

SOL ejes af den store norske mediekoncern Schibsted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere