Antallet af nazistiske hjemmesider fordoblet

Tysk politi har registreret en fordobling i antallet af hjemmesider med nazistisk indhold. Nazistiske grupper er blevet mere aktive på Internet.

Af Søren Lauridsen, Computerworld Online & IDG News Service

Tyske ny-nazister er blevet mere aktive på Internet i løbet af det seneste år. Det konkluderer den tyske politi-enhed Verfassungsschutz, der har offentliggjort resultaterne af det seneste års efterforskning af tysk-sprogede hjemmesider med nazistisk indhold.

Politiet registrerede 800 sider i 2000, mere end en fordobling i forhold til de 330 sider, Verfassungsschutz registrerede året før. Ifølge udtalelser fra Verfassungsschutz er politiet blevet mere opmærksomme på nazistisk indhold på nettet, og det forklarer noget af stigningen. Samtidig understreges det dog, at de ny-nazistiske grupper er blevet mere aktive.

I Tyskland er det forbudt at udtrykke nazistiske holdninger. Sidste måned afgjorde Tysklands højesteret, at den lov skal overholdes, selv om hjemmesiderne er hostet fra servere placeret i udlandet.

I november besluttede en fransk dommer, at Yahoo skal forhindre franske brugere adgang til racistisk og nazistisk materiale - en dom, som Yahoo har appelleret til en amerikansk domstol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere