Lille Nokia på væggen der…

En flot, original og ganske cool telefon, som er lige så intuitiv at anvende som en grankogle.

Når vi tester en telefon som denne, ved vi sjældent, hvor vi skal begynde. ­Nokia 7380 er nemlig så besynderligt udformet, at den ligner alt andet end en telefon. Telefonen er en ren designting, hvor formen har været vigtigere end funktionaliteten.

Det indebærer, at du formentlig bliver gal i skralden, når du forsøger at anvende den som en almindelig telefon. Men telefonen er vel også mest tænkt som et udstyrsstykke – en gå-i-byen-telefon.

Nokia 7380 er formentlig det tætteste, vi kommer på en mobiltelefon, der er udformet som en chokoladebar. Du vil uden problemer kunne gemme den i papiret fra en Snickers og smugle den med ud af landet uden at blive holdt tilbage i tolden.

Men der, hvor telefonen skiller sig mest ud, er trods alt ved den totale mangel på taster.
Ved første øjekast ser du bare et spejlblankt ydre og en cirkelformet navigationsfunktion med en lampe, som lyser præcis på samme måde som HAL 2000's onde røde øje i Stanley Kubricks klassiker 2001 – A Space Odyssey.

”Indtastning” af tal og bogstaver og navigation klares ved hjælp af en drejeskive, der er som hentet fra en gammeldags telefon.

Der skal ikke herske tvivl om, at denne telefon er flot. Bag det spejlblanke ydre gemmer sig en billedskærm med en opløsning på 104 x 208 pixels, som viser 65.000 farver. Når Nokia 7380 er slukket, fungerer skærmen aldeles udmærket som spejl.

Ved at dreje på skiven vælger du hvilke bogstaver, du vil anvende, når du skriver en SMS-meddelelse. Telefonen har en automatisk tekstgenkendelsesfunktion, som i lighed med T9 foreslår næste bogstav og placerer de meste sandsynlige valgmuligheder tættest ved markøren. Et eksempel på, hvordan systemet fungerer: For at skrive ordet ”signalerne” skal du trykke ikke mindre end 12 gange!

At slå et telefonnummer op er lige så bøvlet som at skrive en SMS. Telefonen kan ikke gætte, hvilket nummer du vil ringe op. For at gøre anvendelsen smidig bør du lægge dine kontaktpersoner ind i telefonen.

Det tager tid at bladre igennem kontakterne, fordi du skal dreje hen til den kontaktperson, du vil ringe til. Med et par ekstra klik kan du angive det første bogstav i det navn, du søger efter, og gå direkte til de kontaktpersoner, hvis navn begynder med det aktuelle bogstav.

Til alt held anvender Nokia 7380 dog samme geniale talegenkendelse som mange andre nyere Nokia-modeller. Du skal bare sige navnet på den kontaktperson, du vil ringe til, hvorefter telefonen – overraskende godt – gætter, hvem du søger efter.

Telefonen er udstyret med et kamera på to megapixels, men hvis du vil tage et billede, er du nødt til at dreje en del på hjulet, før du kommer til det rigtige sted. Og så er spørgsmålet, om det er ulejligheden værd, for de billeder, du tager, er ikke noget at råbe hurra for.

Sim-kortet er nemt at udskifte, fordi det sidder bag en låge, og det betyder, at du ikke behøver at tage batteriet ud.

Der er en smart ting ved denne telefon, som vi ikke tror, Nokia har tænkt på, og det er, at du med al sandsynlighed ikke kommer til at sende pinlige SMS'er eller for den sags skyld udstille din brandert i telefonen, når du er til fest.

Det er ganske enkelt for svært. Skulle det alligevel lykkes dig at få afsendt en SMS, vil modtageren ikke kunne begribe, hvad meningen er med den. Hvis du ikke har en mobil med alkolås, er 7380 et godt alternativ.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere