Snart slut med gratis SMS

Teleselskabernes kamp for at stoppe gratis SMS-afsendelse over nettet er nu slået igennem hos Danmarks største SMS-site, Coolsms. Administrerende direktør Bjarni Nordahl mener, at det om få måneder vil være næsten helt slut med at sende gratis SMS'er via nettet.

SMS-tjenesten Coolsms har, ifølge Chart.dk, været oppe på 266.000 daglige unikke besøgende, men i dag tirsdag er det slet ikke muligt at sende SMS'er fra siden.

Det kommer oven på en besked, som Coolsms' mange tusinde besøgende blev mødt af, da de 14. marts mødt gik ind på hjemmesiden for at sende de daglige SMS'er.

- Der er desværre sket nogle ændringer i SMS-branchen, der gør, at SMS-afsendelse fra nettet er blevet en del dyrere.

- Vi har været nødsaget til at tage konsekvensen af dette og lukket af for al SMS-afsendelse til udlandet, lukket af for lange beskeder, lukket af for SMS-afsendelse til flere personer på én gang samt lukket af for ikke-registrerede brugere, stod der på hjemmesiden.

Gratis SMS kommer til at koste

Dermed kan heller ikke Coolsms, på trods af utroligt mange tilfredse brugere, stå stand mod mobilselskaberne, der siden nytår har varslet, at det nu skal være slut med at bruge nettet til at sende gratis SMS'er.

Bjarni Norddahl er administrerende direktør for Coolsystems, der står bag Coolsms.dk, og han mener, at teleselskabernes ønske snart vil gå i opfyldelse.

Interconnect-aftalen
De danske mobilselskaber indførte pr. 1. januar 2002 en interconnect-aftale, der betyder, at de fremover internt skal afregne 20 øre eksklusive moms, når der bliver sendt en SMS.

Hvis for eksempel en TDC-kunde sender en SMS til en Sonofon-kunde, skal TDC altså betale Sonofon en afgift på 20 øre.

Afgiften betyder også, at det nu koster mobilselskaberne 20 øre hver gang deres netværk bliver brugt til at sende en gratis SMS over nettet til et andet selskab.

I sidste ende vil det dog komme til at gå nogenlunde lige op for mobilselskaberne, fordi de både afsender og modtager SMS?er og dermed både betaler og modtager afgiften på 20 øre.

Mobilselskaberne ser interconnect-aftalen som en nødvendighed, fordi blandt andet udenlandske selskaber ellers kan sende SMS?er gennem Danmark for at spare afgiften i deres eget land.

- Inden for de næste par måneder vil de fleste af de gratis SMS-sendere komme til at koste penge. Det koster nemlig kassen til teleselskaberne i dag at sende SMS?er for nu at sige det lige ud, siger han.

Coolsms har, ifølge Chart.dk, været oppe på 266.000 unikke besøgende om dagen, hvilket gør Coolsms til Danmarks mest besøgte SMS-site.

Afgift på 20 øre

Men den afgift på 20 øre per SMS, som mobilselskaberne indførte ved nytår, gør, at Coolsms nu overvejer en model, hvor det vil komme til at koste en krone om dagen at kunne sende SMS-beskeder.

? Vi har hele tiden forsøgt at køre Coolsms gratis, og i dag bruger vi en svensk udbyder, fordi TDC simpelthen er for dyre, siger Bjarni Norddahl.

Han er meget utilfreds med, at alle danske mobilselskaber har indført den interconnect-aftale, der i sidste ende er skyld i afgiften på 20 øre pr. SMS.

- Jeg synes, det er monopoldannelse og konkurrencestridigt. Enhver ved, at det ikke koster 20 øre for et teleselskab at sende en SMS ? det koster højst 1 øre, siger Bjarni Norddahl.

Konkurrencestyrelsen har modtaget en del klager over teleselskabernes opførsel og er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen.

Coolsms har dog ikke helt droppet visionen om, at det skal være gratis at sende SMS'er via nettet.

- Vi har planer om en metode, vi ikke kan afsløre, men som gør, at vi på et senere tidspunkt igen kan tilbyde at sende gratis SMS?er, siger Bjarni Nordahl.

Relaterede links

Coolsms




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere