Ond tvilling stjæler fra din bærbare pc

Vi tager glade af sted på ferie med den bærbare under armen, men turen kan hurtigt blive et mareridt for din computer. Især hvis du støder på et gratis trådløst netværk og en såkaldt Evil Twin.

Sommeren er over os, og vi slapper af i solen med den bærbare inden for rækkevidde.

Det er nemlig praktisk at tjekke mails, sende feriefotos hjem til svigerfamilien, opdatere blogs og måske lige tjekke status på webbanken.

Og når vi er på ferie – langt væk fra vores faste internetforbindelse – så går jagten ind på et hotspot, hvor vi kan koble os op.

Der er efterhånden WiFi mange steder på cafeer, tankstationer, lufthavne og hoteller, men det gælder om at være klædt på sikkerhedsmæssigt, hvis du går online.

Ifølge Symantec er der nemlig en stigende risiko for at støde på en såkaldt Evil Twin. "Den onde tvilling"” giver sig ud for at være et reelt åbent trådløst netværk, men i stedet går al netværkstrafik gennem bedragerens pc, inden den bliver sendt til den rigtige webside.

Derfor er der risiko for, at du uden at vide det afslører dine egne login-navne og adgangskoder, samt andre personlige oplysninger. Fænomenet er forholdsvist nyt og kaldes "spoofing".

Større risiko for angreb på din pc

Hvis du støder på en Evil Twin, er der ifølge Symantec større risiko for et angreb på din pc, da hackeren har en direkte interesse i den. Samtidig er der større risiko for et "man in the middle" angreb, hvor hackeren er i midten af din kommunikation med omverdenen og dermed kan manipulere den.

Symantec anbefaler derfor:

- At du ikke bare kobler dig op på det første og bedste trådløse netværk.

- At du kun handler på websider, hvor kommunikationen er krypteret, her vil du typisk se en hængelås nederst på websiden eller i browserlinjen.

- at din computer har de seneste sikkerhedsopdateringer til styresystem og antivirusprogram.

Ud over risikoen for at få din pc rippet for vigtige oplysninger, kan du også være så uheldig, at en langfingret tyveknægt stikker af med hele computeren under din ferie.

Beskyt din computer mod tyveri

Heldigvis har du nogle muligheder for at sikre dig mod den slags ubehageligheder:

Gratis tyverialarm til din bærbare

Ratlås til din bærbare pc




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere