Artikel top billede

(Foto: 潇 文 on Unsplash)

Toshiba fyrer 4.000 medarbejdere

Selskabet annoncerer desuden, at de vil flytte kontorfunktioner fra det centrale Tokyo til Kawasaki vest for hovedstaden.

4.000 medarbejdere står til at blive afskediget fra den japanske hardwaregigant Toshiba.

Det melder selskabet i dag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Toshiba annoncerer desuden, at de vil flytte kontorfunktioner fra det centrale Tokyo til Kawasaki vest for hovedstaden.

Den massive fyringsrunde vil ramme hjemmemarkedet i Japan og svarer til seks procent af Toshibas indenlandske arbejdsstyrke, der altså lyder på omkring 67.000 ansatte.

Nedskæringerne sker som led i en større omstrukturering af hele Toshiba-koncernen, efter at de i slutningen af sidste år blev taget af den japanske børs – efter 74 år som børsnoteret selskab.

Afnoteringen skete, da Toshiba blev opkøbt af kapitalfonden Japan Industrial Partners (JIP) for 13 milliarder dollar, svarende til over 89 milliarder kroner.

Toshiba har i løbet af det seneste årti været ramt af enorme skandaler.

I 2015 kom det frem, at selskabets topledelse var involveret i at svindle med selskabets regnskab.

Overskuddet før skat var blevet overvurderet med næsten 11 milliarder kroner over syv år.

I slutningen af 2017 fik Toshiba en kontant indsprøjtning på 5,4 milliarder dollar - 37 milliarder kroner - fra mere end 30 udenlandske investorer, hvilket hjalp Toshiba med at undgå en afnotering.

Men krisen fortsatte med at blive forværret, og efter store udskiftninger i direktionen var Toshiba i løbet af 2022 så langt nede i knæ, at de måtte begynde at tage imod opkøbstilbud for at undgå konkurs.

I alt afgav otte købstilbud. Toshiba valgte at gå videre med kapitalfondene Bain Capital, CVC Capital Partners samt et konsortium bestående af JIP og det statsstøttede Japan Investment Corp (JIC).

I sidste ende faldt valget altså på JIP.