Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Fortsætter stort fremstød i Østen: Microsoft pumper 12 milliarder kroner ind i kæmpe opgradering

Microsoft fortsætter sit store fremstød i de asiatiske lande med ny milliard-investering - den største af sin slags i 36 år.

Microsoft er godt i gang med en stor offensiv i lande i Østen, og selskabet sætter nu yderlige damp under kedlerne.

Selskabet vil nemlig over de kommende fire år år investere 12 milliarder kroner i udbygning af infrastruktur og datacentre i Indonesien.

Microsoft har været tilstede i det folkerige land i næsten 30 år, men har aldrig tidligere investeret så massivt i landet.

Topchef Satya Nadella er i disse dage i hovedstaden Jakarta, hvor han har holdt møder med præsident Joko Widodo.

En del af de 1,7 milliarder dollar skal gå til dels uddannelse og opkvalificering af 840.000 indonesere samt dels til understøttelse af Indonesiens iværksætter- og startup-miljøer.

Investeringen kommer blot nogle efter, at Microsoft lancerede en lignende investering i Japan på 20 milliarder kroner, ligesom selskabet har købt op for milliarder af kroner i Abu Dhabi på området.

Investeringerne er altsammen led i Microsofts store satsning på at vinde det store ræs, der for tiden pågår blandt tech-giganterne om at komme til at sætte sig på AI-tronen.

“Den nye generation af AI omformer den måde, som folk lever og arbejder på - også i Indonesien. Investeringerne - der spænder over digital infrastruktur, kompetencer og støtte til udviklere - vil hjælpe Indonesien med at trives i denne nye tid,” lyder det fra Microsoft og Satya Nadella.