Artikel top billede

(Foto: Google)

Nu integreres YouTube, Maps og Gmail i Googles chatbot

Fremover kan Googles chatbot Gemini hjælpe dig med at planlægge din rejse, rydde op i din kalender og opsummere YouTube-videoer for dig. Alt sammen i Gemini.

Google har lanceret en række betydelige opdateringer i deres chatbot Gemini.

Det betyder nu, at man knytter en række af de mest populære tjenester til chatbotten, så disse apps kan kommunikere med app'en.

Forbindelsen med disse tjenester og Gemini fungerer via en såkaldt extension, som kræver, at brugeren har givet Gemini adgang for at gøre brug af disse funktionaliteter.

Det kan være, at man vil have chatbotten til at hjælpe med at organisere indhold på Gmail, Docs - eller på anden vis få chatbotten til at kommunikere med YouTube, Maps, Hotels eller Flights.

Det skriver Google i en pressemeddelelse.

Funktionen blev først udrullet på engelsk, men er nu blevet gjort tilgængelig på dansk og 40 andre sprog.

Det skriver Google danske kommunikationschef på det sociale medie X.

Gemini direkte i din browser

I løbet af den kommende uge vil Chrome-brugere, der sidder bag en desktop, også få mulighed for at benytte Gemini uden at gå ind på hjemmesiden.

Fremover vil man nemlig få mulighed for at skrive sin forespørgsel direkte i adresselinjen, hvis man bruger Chrome, hvis man starter forespørgslen med "@gemini".

Selve Gemini-app'en er endnu ikke tilgængelig i Danmark på nuværende tidspunkt.

Selvom Google har oplyst, at man planlægger en udrulning i flere lande og på flere sprog, så er det endnu uvist, hvornår dette sker i Danmark.