Artikel top billede

Hospital ramt af ransomware-angreb: Nægter at betale løsesum

Hospitalet, der ligger i den franske by Cannes, nægter at udbetale en løsesum til den cyberkriminelle gruppering, selvom denne truer med at lække data, der er blevet stjålet under angrebet.

Det store franske hospital Hôpital de Cannes - Simone Veil (CHC-SV) i Frankrig oplyste 16. april, at man var blevet ramt af en alvorlig driftsforstyrrelse forårsaget af et cyberangreb.

Det tvang hospitalet til at tage alle computere offline samt aflyse alle operationer og aftaler, der ikke var akutte.

Nu oplyser hospitalet, at man har modtaget et krav om at betale en løsesum fra ransomware-gruppen Lockbit 3.0.

Hospitalet nægter dog at betale pengene.

Det skriver Bleeping Computer.

Truer med at lække data

Kravet fra den cyberkriminelle gruppering er blevet videresendt til det franske politi samt det nationale agentur for informationssikkerhed, skriver sygehuset på det sociale medie X.

Altimens har de cyberkriminelle fra Lockbit-gruppen nu tilføjet hospitalet på deres afpresningsportal på det mørke internet, hvor man truer med at lække den første af flere pakker af filer, som man har stjålet under angrebet.

Hospitalet skriver i opslaget på X, at man vil informere alle berørte personer, hvis deres data bliver lækket af grupperingen.

"I tilfælde af en potentiel offentliggørelse af data, der muligvis tilhører hospitalet, vil vi kommunikere til vores patienter og interessenter, efter en detaljeret gennemgang af de filer, der muligvis er blevet eksfiltreret, om arten af de stjålne oplysninger," lyder det.

I mellemtiden kæmper hospitalets it-personale stadig for at bringe påvirkede systemer tilbage til normal drift, mens interne undersøgelser af hændelsen fortsat er i gang.