Artikel top billede

Apple køber egne aktier tilbage for mere end 763 milliarder kroner: Største tilbagekøb nogensinde

Sløj vækst i salget af iPhones særligt i Kina bremser fremgangen for Apple, men et enormt tilbagekøb af egne aktier hyldes på børsen.

Det dugfriske kvartalsregnskab fra Apple forgylder aktionærerne med virksomhedens største tilbagekøb af egne aktier nogensinde.

Det sker på trods af, at omsætningen for kvartalet drattede med fire procent.

110 milliarders dollars - svarende til 763 millarder kroner - så meget vil iPhone-producenten købe egne aktier tilbage for. Og aktionærerne kvitterede med en stigning på seks procent, som forøgede børsværdien med gigantiske 160 milliarder dollars, skriver Reuters.

Administrerende direktør Tim Cook kunne fra scenen også annoncere, at udbytte stiger med fire procent, så den rammer lige knap fem procent.

Rørte vande

For det indeværende kvartal fortalte Tim Cook Reuters, at det er forventningen, at omsætningen vende til plus omend i den lave encifret ende.

På det kinesiske marked oplever Apple en hidtil uset konkurrence, særligt kinesisk-producerede smartphones fra Oppo, Vivo, Honor og Huawei.

Forretningsbenet App Store er et af selskabernes lyspunkter. Det er til trods for, at både amerikanske og europæiske myndigheder hænger hammeren faretruende over selskabet i forbindelse med en granskning af, hvorvidt App Store er et monopol.