Artikel top billede

Mærsk-virusangreb eskaleret: Filippinerne og Indien nu også ramt

Containergiganten A.P. Møller-Mærsk slås nu ikke blot med en, men hele to vira på en gang. Dermed er situationen eskaleret og selskabet melder om forstyrrelser på Filippinerne og i Indien.

Den ondsindede virus som i sidste uge ramte containergiganten A.P. Møller -Mærsk i form af en ny variant af den ondsindede Sality-virus er nu ikke alene på kæmpekoncernens netværk.

Mærsk er nemlig samtidig ramt af den industrivirus, Stuxnet, som midt på måneden begyndte at gå specifikt efter SCADA-systemer, der bruges til proces- og forsyningssystemer.

Det fortæller Mærsk i en udtalelse.

Mens Sality-virusen ifølge firmaet nu bliver holdt i skak og arbejdet er koncentreret om at rense inficerede maskiner, har Stuxnet forårsaget "forstyrrelser" på Fillippinerne og i Indien.

"Vi arbejder samme med vores it-teams rundt omkring i verden og vores underleverandører for at holde virusen i skak og få den fjernet," siger Kim Aarenstrup, der er chef for IT-sikkerhed hos Mærsk i udtalelsen.

Ifølge A.P. Møller-Mærsk kan infektionen stamme fra en USB-nøgle, hvorfor medarbejderne er blevet bedt om ikke at benytte sådanne.

Koncernen oplyser, at virus-angrebene ikke har haft indflydelse på forretningen, men er en kilde til frustration.

"Et problem som dette er selvfølgelig et irritationsmoment, men vi har kunnet køre forretningen med meget små forstyrrelser for vores kunder," siger Hanne Sørensen, Chief Commercial Officer i Mærsk Line i udtalelsen.

Samlet set har containergiganten 60.000 computere og under 500 af disse har været ramt af virusudbruddet, slutter firmaets udtalelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere