Artikel top billede

(Foto: HP)

Afgået HP-topchef scorer millioner efter sexsag

Klækkelig fratrædelsesaftale sørger for, at nu tidligere topchef for HP, Mark Hurd, ikke forlader virksomheden tomhændet.

Ifølge vilkårene for Mark Hurds fratræden venter der den afgåede HP-topchef 69 millioner i fratrædelsesgodtgørelse. Det skriver IDG News Service.

Hurd, der for perioden 2006-2008 fik en millionbonus på over 200 millioner kroner, og i 2009 fik mere end 169 millioner kroner, får flere andre muligheder for at tjene kassen.

Han kan blandt andet indkassere pengene for forskellige store aktie-muligheder. Deriblandt 330.177 aktier, som blev lovet ham 17. januar 2008. Aktierne knytter sig til HP's resultater fra den dag og frem til Hurds fratræden. Baseret på HP-aktiens lukkepris i fredags er de aktier 86,5 millioner kroner værd.

11. december blev Hurd lovet yderligere 15.853 aktier. De kommer enten til at følge lukkeprisen på HP-aktien 6. august eller lukkeprisen 11. december alt efter hvilket beløb, der er mindst. Baseret på fredagens lukkepris er aktierne cirka 4,1 millioner kroner værd.

Sidst, men ikke mindst, har han fået forlænget sin deadline for et muligt køb af 775.000 HP-aktier indtil 7. september. Det kan vise sig at være meget heldigt for Hurd, da HP netop i dag har fremlagt et positivt kvartalsregnskab med en vækst i omsætningen på 11 procent.

Til gengæld for det gyldne håndtryk har Mark Hurd underskrevet en "generel frigivelse af fordringer til fordel for HP". Med andre ord lover han ikke at sagsøge HP.

HP's topledelse har på et konferenceopkald ladet døren stå åben for, at der kan lægges sag an mod Hurd. Ifølge vicepræsidenten for HP, Mike Holston, er det dog endnu ikke sket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere