Artikel top billede

Derfor mister HP-boss jobbet efter sex-afpresning

ComputerViews: Under Mark Hurds ledelse er HP blevet bragt i økonomisk topform som verdens største it-selskab. Bestyrelsen vil tilsyneladende ikke tages på sengen i en ny skandale.

ComputerViews: Hvad?

Mange erhvervs- og it-folk har uden tvivl taget sig til hovedet, da det i fredags blev kendt, at HP's topchef gennem fem år træder tilbage efter en sag om sex-chikane.

Men ikke desto mindre er det resultatet af den undersøgelse, som bestyrelsen i it-giganten har gennemført siden 29. juni, da en advokat henvendte sig til selskabet på vegne af en kvindelig ekstern leverandør, som følte sig chikaneret af Mark Hurd.

Af en børsmeddelelse i fredags fremgår det, at bestyrelsen undersøgte sagen og nu er blevet enig med Mark Hurd om, at han pakker sit kontor og hæver 12,2 millioner dollars samt aktieoptioner.

Til gengæld lover han ikke at retsforfølge HP.

Mark Hurd har også indgået et forlig med kvinden, som selv valgte at udtale sig gennem sin advokat i weekenden.

Her fortæller den 50-årige Jodie Fisher, at hun som ekstern leverandør arbejdede med HP-kunder på højt niveau samt arrangerede møder for topchefer.

Jodie Fisher er overrasket over og ked af, at Mark Hurd er nødt til at forlade jobbet.

Men det kan naturligvis ikke være anderledes. For uanset hvad der gemmer sig under kommunikationseksperternes ord i denne sag, så må HP-bestyrelsen handle.

Håndfast handling nødvendig

Det er blot fire år siden, at it-giganten blev rystet af en skandale om telefonaflytning af journalister, der prøvede at finde ud af hvem i bestyrelsen, der var for eller imod Mark Hurds forgænger Carly Fiorina.

Sagen var en lang og pinsom affære, som kostede den daværende bestyrelsesformand jobbet og høringer i den amerikanske kongres.

Ud med den velfungerende topchef

Derfor er selskabets bestyrelse nødt til at handle hurtigt og håndfast. Selvom de må smide en Mark Hurd på porten. En CEO, der har leveret og stadig leverede varen.

I forbindelse med Mark Hurds afgang valgte HP også at offentliggøre dele af tredje kvartalsregnskabet, der ellers først skal offentliggøres 19. august.

Årsomsætningen ventes at ligge mellem 125,3 og 125,5 milliarder dollars og tredje kvartalsomsætning er vokset med 11 procent i forhold til sidst år.

Så HP ser stadig ud til at være sundt efter Mark Hurds årelange fokusering på at sikre en slank og effektiv vækstmaskine, der har gjort HP til en gigant i direkte konkurrence med IBM om titlen som verdens største it-selskab.

Hvad nu?

Nu overtager HP's økonomidirektør eller CFO Cathie Lesjak midlertidigt CEO-jobbet, mens bestyrelsen kigger sig om efter en permanent løsning. Og måske kan HP vende problemet til en fordel.

Til Computerworld News Service siger Martin Reynolds fra analysehuset Gartner, at mens Mark Hurd har skabt den ledelsesmæssige disciplin, som har gjort HP succesfuld, så er brandet blevet mere og mere kedeligt.

"Du hører jo aldrig nogen sige: Jeg har lige købt en HP-printer. Den er bare så fed," siger Martin Reynolds og fortsætter:

"Det kan bestyrelsen gøre noget ved. Nu kan de sikre sig at få en topchef, der kan arbejde videre på den platform Mark Hurd har skabt og puste nyt liv i brandet," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere