Artikel top billede

Nu kommer business intelligence til din smartphone

Tema: Business intelligence buldrer ind på din smartphone, som du kan bruge til de avancerede analyser af din virksomheds data. Se her, hvordan du gør.

Computerworld News Service: Allerede inden hans virksomhed var færdig med at udvikle den første applikation til mobil business intelligence, var Manoj Prasad i fuld gang med at planlægge den næste.

"Vi kunne med det samme se, at det mobile område ville blive stort for os," siger Manoj Prasad, der er vice president for virksomhedsarkitektur, globale applikationer og test hos Life Technologies Corp, som er en multinational virksomhed med base i Carlsbad, Californien i USA, der beskæftiger sig med bioteknologi.

Faktisk har Manoj Prasad gjort mobil business intelligence til en strategisk prioritet i 2010 i hans afdeling.

Målet er at udrulle mobile applikationer, der gør det muligt for virksomhedens sælgerstyrke på 800 mand at dykke dybt ned i forskellige data, der har relation til de værktøjer, som Life Technologies udvikler og sælger til forskere.

Visualiserer data

Med en løs definition kan man sige, at business intelligence (BI) tager store mængder data og opsætter dem i en visuelt brugbar form (for eksempel i grafer og diagrammer), så de kan bruges til sofistikerede analyser af forretningstrends.

Hvis man kan gøre den slags analyser mobile, typisk ved hjælp af de nye sofistikerede smartphones, så vil det gøre det muligt for virksomhederne at interagere i realtid med kunder og samarbejdspartnere og på den måde forbedre serviceniveauet og øge produktiviteten.

"Alle større virksomheder vil gå den mobile vej," forudser Manoj Prasad.

Han mener, at trenden vil blive hjulpet på vej, i takt med at de nye smartphones bliver bedre til at fremvise grafiske informationer og i takt med fremkomsten af intuitive grafiske brugerflader, der er i stand til bedre at håndtere BI-visualiseringer.

Mobil BI på radaren

Mobil BI har selvfølgelig allerede eksisteret i horisonten i et stykke tid.

For to år siden udgav analytiker ved Aberdeen Group Inc., David Hatch, en rapport, der handlede om best practice i forhold til at gøre business intelligence tilgængelig på mobiltelefoner.

Dengang var det kun 17 procent af alle de virksomheder, som Aberdeen Group undersøgte, der fortalte, at de leverede business intelligence-data til mobiltelefoner, mens 78 procent oplyste, at de var interesserede i at gøre det.

På samme tidspunkt begyndte adskillige BI-leverandører at introducere mobile versioner af deres produkter.

Men så ramte krisen, og det lagde en dæmper på investeringerne i udviklingen og markedsføringen af mobile BI-produkter, fortæller David Hatch.

Hvad krisen ikke kunne stoppe, var udviklingen af nye mobile enheder, først og fremmest Apple iPhone, iPad og de forskellige Android-telefoner. Disse nye mobile hardware-enheder kan endelig håndtere kompleksiteten i BI, forklarer David Hatch.

Virksomhederne reagerer aggressivt. I en Aberdeen-undersøgelse fra maj, 2010, fortæller 23 af de interviewede virksomheder, at de nu har en mobil BI-applikation eller dashboard på plads, og yderligere 31 procent fortæller, at de planlægger at implementere en eller anden form for mobil business intelligence inden for det næste år.

Læs også:
Sådan styres lufthavnen med business intelligence

Nu kommer alle de mobile BI-applikationer

Mobil business intelligence tjekker rengøringen

Brugerne kræver mobil BI

Der er flere ting, der trækker virksomhederne mod mobil BI, fortæller Andrew Borg, der er mobilanalytiker ved Aber­deen.

"Det giver mulighed for at tage beslutninger i realtid, ligesom det øger effektiviteten, giver et mere fleksibelt workflow og bedre dialog med kunderne," forklarer han.

Det at kunne tilbyde medarbejdere i felten den type muligheder var naturligvis appellerende for Life Technologies, hvor brugerkravene inden for flere afdelinger var med til at skubbe mobil BI helt op i toppen af prioriteringslisten, fortæller Manoj Prasad.

Han bad derfor sit arktektur-team om at undersøge forskellige måder at få data fra BI-systemerne SAP Business Objects og IBM Cognos over på medarbejdernes BlackBerry's og iPhones.

BI på iPhone og iPad

Teamet foreslog Mellmo Inc.'s produkt Roambi, som er en applikation til datavisualisering, der tager BI-data fra forskellige steder og gør det iPhone- og iPad-kompatibelt.

Manoj Prasad bad en arkitekt og en udvikler fra sit hold om at anvende Roambi til at lave to rapporter - salgskvoter og daglige salgsrapporter - som er vigtige for sælgerne i Life Technologies.

"Jeg viste det til it-chefen, og han blev begejstret. Og så viste vi det til nogle kunder, og de blev også begejstrede," fortæller Manoj Prasad.

En testversion af systemet, der viser de daglige salgsrapporter taget fra Life Technologies data warehouse, blev i foråret udrullet til omkring 50 sælgere med iPhones. Roambi virker ikke på BlackBerry, så holdet planlægger at bruge den mobile version af Cognos til at tilbyde de tilsvarende funktioner til salgsafdelingens BlackBerry-brugere.

Manoj Prasad har allerede sat holdet til at arbejde med applikationer til andre dele af virksomheden, som for eksempel en international data warehouse-rapport, ligesom han har skabt et arkitektur-team til mobiludvikling, der skal lave en fuldstændig mobil strategi for Life Technologies med særligt fokus på business intelligence.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også:
Sådan styres lufthavnen med business intelligence

Nu kommer alle de mobile BI-applikationer

Mobil business intelligence tjekker rengøringen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere