Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Vi skal overhovedet ikke splittes op i bidder

Chef i TDC tager den ny telelov helt med ro, selv om den giver IT- og Telestyrelsen muligheden for at dele et teleselskab op.

Læs også: Ny lov: Telestyrelsen kan nu tvangsdele teleselskaber

IT- og Telestyrelsen får et kraftigt redskab, når den ny danske telelov træder i kraft senest til maj næste år.

Med værktøjet i hånden kan styrelsen adskille et dominerende teleselskabs infrastruktur-forretning fra selskabets tjeneste-forretning. Dog forbliver ejerskabet det samme.

Redskabet hedder funktionel separation eller funktionel adskillelse.

I Danmark er den dominerende spiller på telemarkedet TDC, som ejer hele det gamle telefonnet, YouSee-kabelnettet samt et fibernet i hovedstadsregionen.

TDC's chef for public affairs, Anders Thomsen, tager IT- og Telestyrelsens nye værktøj med ro.

"Det kommer overhovedet ikke på tale," siger han.

Allersidste mulighed

Redskabet er vedtaget på EU-niveau, og Danmark skal derfor implementere EU-direktivet, som altså indeholder dette værktøj. Et værktøj, som IT- og Telestyrelsen i øvrigt kun kan anvende efter at have rådført sig med Europa-Kommissionen.

Anders Thomsen mener, at det er en fordel, at IT- og Telestyrelsen nu får redskabet.

"Vi synes, at det er positivt, og det øger nu forudsigeligheden, fordi vi kender vilkår og betingelser for en eventuel funktionel separation, og det understreges, at det kun kan ske i ganske særlige tilfælde, og vi mener derfor, at vi godt kan udelukke, at det overhovedet bliver relevant i Danmark," siger han.

I bemærkningerne til lovforslaget til den ny telelov står der, at funktionel adskillelse kun kan gennemføres "rent undtagelsesvist".

"Det skal være allersidste mulighed for at rette op på nogle meget alvorlige konkurrence-problemer," siger Anders Thomsen.

Han mener, at tidligere undersøgelser af TDC har vist, at der ikke foregår diskrimination af fremmede udbydere i TDC's engrosforretning.

"Det betyder, at vi overhovedet ikke er i en situation i Danmark, hvor vi opfylder de krav, der skal til (for at blive adskilt, red.)," fortæller TDC's chef for public affairs.

IT- og Telestyrelsen afsluttede høringsfasen til den ny telelov ved sidste måneds udgang.

Selve loven skal være på plads inden 25. maj næste år, da det er fristen for implementeringen af EU's teledirektiv-pakke.

Læs også: Ny lov: Telestyrelsen kan nu tvangsdele teleselskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere