Artikel top billede

(Foto: HP)

Ny Oracle-chefs store opgave: At ælte nyt liv i Fusion

ComputerViews: Efter fem år og opkøb for mere end 30 milliarder dollar venter verden stadig på realiseringen af Oracles Fusion-vision.

ComputerViews: Den enes idioti kan blive den andens genistreg.

Den lette omskrivning af det danske mundheld om den enes død, der er den andens brød, beskriver meget godt udskiftningen på broen i Oracle.

Det var Larry Ellison der i en mail til New York Times kaldte HP-bestyrelsens fyring af Mark Hurd for den værste personale-beslutning siden idioterne i Apples bestyrelse fyrede Steve Jobs for mange år siden.

Nu har stifteren og storaktionæren i Oracle bogstavelig tal placeret sine penge, hvor han har sin mund og hyret Mark Hurd som næstkommanderende sammen med Oracle-veteranen Safra Catz.

Til gengæld forlod Charles Philips med øjeblikkelig virkning softwarehuset.

Vidunderdreng

Charles Philips kom til Oracle i 2003 efter ni år som anset analytiker af softwareindustrien og chef hos Morgan Stanley.

Det var tre år efter dot.com-boblen brast, og Oracles aktiekurs var faldet fra 40,56 dollars i maj 2000 til 13,17 dollars i slutningen af 2003.

Oracle var først og fremmest databaseleverandøren. Et image der trods pæne licensindtægter ikke kunne gøre ret meget for aktiekursen.

Så der var brug for gode hjerner og ikke mindst mod.

Begge dele komme i fuld spil med trioen Ellison, Catz og Philips. Målet var en løsning med fremtidens forretningsapplikationer under mærket Fusion. Midlet var opkøb, integration og fastholdelse af kunder.

Men der gik et skælv gennem it-branchen, da Oralces opkøbsbølge for alvor begyndte at rulle. Peoplesoft blev slugt i 2005 efter en 18 måneder lang budkrig, der gav et godt billede af, hvor meget is toptrioen i Oracle havde i maven til køb af store navne som Siebel og Hyperion.

Oracles vision om Fusion

Så tog topledelsen for første gang på verdensturne med visionen om Fusion til kunderne.

Charles Philips gæstede København og beroligede de nye opkøbte kunder med, at de ikke ville blive tvunget over i andre applikationer, men langsomt ville vokse ind i Fusion.

Samme beroligende budskab gentog Larry Ellison på softwarehusets Openworld-konference i efteråret efterfulgt af et løfte om, at visionen om Fusion bliver en realitet i 2010.

En vision som endnu ikke har kunnet realiseres selv med købet af mere end 60 virksomheder herunder middlewarehuset BEA og Java-opfinderen Sun Microsystems.

Mandag forlod Charles Philips, så Oracle uden at være nået til målet med Fusion.

Der er brugt mere end 30 milliarder dollars på opkøb og aktiekursen lå ved slutningen af 2009 på næsten 25 dollars.

Men fredag 3. september, da den amerikanske Nasdaq-børs lukkede før den forlængde Labour Day-weekend, var kursen faldet til knapt 22,92 dollars.

Når markedet åbner igen tirsdag eftermiddag dansk tid, sidder Mark Hurd på broen sammen med Ellison og Catz.

Han har gjort HP til verdens største it-virksomhed, der ifølge det amerikanske magasin Businessweek forventes at runde en omsætning på mere på end 125 milliarder dollars i indeværende regnskabsår.

Samme tal for Oracle er godt 34 milliarder dollars ifølge magasinet.

Hurd har kvalifikationerne

Med købet af Sun Microsystems er Oracle også blevet hardwareleverandør.

Det 7,4 milliarder dollar store køb af Sun sender Oracle ud på et nyt marked.

Hos HP har Mark Hurd selv købt op for mere end 20 milliarder dollars og bragt it-giganten ind på nye markeder som service, netværksudstyr og smartphones.

Men han har også fyret tusindvis af ansatte, skåret og omstruktureret.

Så Larry Ellison har fat i den lange ende med udtalelsen:

"Der er ingen leder i it-industrien med mere relevant erfaring end Mark."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere