Jan Horsager

Research Director, IDC Nordic

E-Mail

jhorsager@idc.com

Jan Horsager er Research Director hos IDC Nordic.

Han har mere end 20 års erfaring med formidling af teknologiemner, blandt andet i mediehuse som Børsen og Berlingske samt som chefredaktør på Computerworld. Senest har Jan arbejdet som research manager i softwarehuset cBrain. 

Han er en del af den gruppe af it-tænkere, der har været med til at formulere tankerne i Danmark 3.0-projektet.
614 artikler på Computerworld

Jan Horsager

1

2017 bliver et år, som man kommer til at skrive om i historiebøgerne: Nu kommer skiftet fra digitalisering til digital økonomi

Klumme: "I Danmark vil vi nu se et fokusskifte i ledelsesdiskussionen - ikke til digitalisering eller teknologibegejstring og -skepsis men til håndtering af en datadrevet virkelighed. For chefen gælder det nu: Op på ølkassen eller ud ad vagten.

10. januar 2017 kl. 09.00 | læs »
5

'Menneskelig fejl' er en dårlig undskyldning: Slå nu hårdt ned på sløseri med persondata

Klumme: Data og sikkerheden for korrekt håndtering af persondata er kernen i digitalisering. Hvis vi ikke har tillid til, at politikere og myndigheder sikrer persondata, så er vi ilde stedt. Persondata er betroede midler.

1. september 2016 kl. 13.29 | læs »

Det digitale servicelag: Den nye it-branche?

It-branchen skal også selv transformeres; OECD taler om det digitale servicelag - en spændende definition. Men økonomien kan udfordrer leverandørerne af digitaliseringen.

9. juni 2016 kl. 21.03 | læs »

Smørhul for digitaliseringschefen

Den digitale tranformation ruller og skaber et behov for visionære ledere, der kan balancere alle organisationernes digitale behov. I de kommende år er det et smørhul for digitaliseringschefen.

20. maj 2016 kl. 10.37 | læs »

Danmark klar til det endelige opgør med Big IT

2016 kan blive året, hvor Danmark tager det endelige opgør med Big IT i det offentlige efter endnu et par år med lukning af helt nye it-løsninger i både Arbejdsskadestyrelsen og SKAT. Statsforvaltningens digitale sagsbehandling viser en vej med mindre og hurtige projekter med et klart ledelsesfokus.

29. marts 2016 kl. 06.57 | læs »

Lad os fejre de gode historier om offentlig digitalisering

De ni nominerede projekter til Digitaliseringsprisen er blandt de bedste. Så på med ja-hatten og lad os nu fokusere på de gode historier om offentlig digitalisering.

11. februar 2016 kl. 11.23 | læs »

Kan DI levere digitalt jern?

Jeg er imponeret over DI's digitale satsning de seneste måneder. Så jeg gravede en snart ti år gammel artikel frem fra CWs arkiv om DI-projektet Intelligent Jern, som jeg selv skrev, og som har inspireret mig siden. Og nu håber jeg på mere.

27. januar 2016 kl. 21.01 | læs »

Industrien overtager digitaliseringsdagsordenen

Industrien er kommet på banen i digitaliseringen: Den fjerde industrielle revolution bliver de kommende års referenceramme for den digitale transformations omvæltninger. Faktisk forventer McKinsey & Co et comeback for gamle industrinationer på den konto - hvis vi gider.

15. januar 2016 kl. 18.01 | læs »

Det er dælme vigtigt, hvem der leverer hardware

Det er langt fra ligegyldigt, hvem der leverer maskinerne i den digitale infrastruktur. Ugens mega-køb er del af en global magtkamp, som vi er nødt til at engagere os i for at lede og kontrollere virksomheder og samfund.

14. oktober 2015 kl. 22.17 | læs »

Det handler om at føle sig tryg

Hacker, nedbrud, pædofili, tvangsdigitalisering og meget, meget mere er i spil, når trygheden i den digitale kommunikation med det offentlige er på dagsordenen. Digital tryghed handler ikke alene om teknologi - men om kommunikation, inddragelse og ledelse.

3. september 2015 kl. 16.37 | læs »