Artikel top billede

Nu spærrer DanID for 17.261 danskeres NemID-konti

Datatilsynet har pålagt DanID at spærre 27.611 NemID-konti. Det er dog kun 17.261, som nu er blevet spærret.

31. august sagde DanID: Javel, da Datatilsynet udstedte ordren om at 27.000 NemID-konti skulle lukkes.

Det tal er blevet til 17.261 borgere, der nu har fået spærret deres konto.

Baggrunden er, at disse brugeres nøglekortbrev og brev med den midlertidige adgangskode er blevet afleveret til forsendelse med Post Danmark på den samme dag i en periode i august, hvilket strider mod de sikkerhedsregler, der er gældende for NemID.

Problemet skyldes ifølge DanID en fejl hos printleverandøren.

"Sagen har efter DanID's oplysninger ikke medført misbrug af NemID. Fejlen hos vores printleverandør er naturligvis rettet, så den ikke vil ske igen," lyder det fra DanID's direktør, Johnny Bennedsen.

Fra 27.000 til 17.000

Datatilsynets krav om spærring af 27.000 NemID-konti er faldet en del.

Faktisk har det 'kun' været nødvendigt at spærre for 17.261 konti.

"Det skyldes, at man har fratrukket brugere, hvis midlertidige adgangskode enten er udløbet, forbrugt uden at føre til en succesfuld aktivering, eller hvis adgangskode er blevet spærret uden at være blevet brugt," lyder det i en pressemeddelelse fra DanID.

De berørte brugere vil tre til seks hverdage efter spærringen modtage en ny midlertidig adgangskode med posten på deres folkeregisteradresse.

Med den nye kode kan brugerne genåbne deres NemID.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere