Artikel top billede

Apple køber dansk-svenske Polar Rose

Opdateret: Steve Jobs har haft pengepungen fremme for at købe det dansk-svenske firma Polar Rose.

Polar Rose, der laver software til ansigtsgenkendelse, er blevet opkøbt af Apple.

Det skriver Computerworlds svenske søstermedie, Computer Sweden, der citerer Rapidus.

Polar Rose holder til i Malmø og har 15 ansatte. Selskabet har i de senere år skabt en del opmærksomhed på grund af den ansigtsgenkendelses-software, det har udviklet.

Polar Rose afviser at kommentere opkøbs-historien over for Computer Sweden. Firmaet er delvist ejet af Nordic Venture Partners, der holder til i København og som har skudt 6,1 millioner dollar, omkring 36 millioner kroner, i Polar Rose.

Nordic Venture Partners ønsker mandag eftermiddag hverken at be- eller afkræfte salgs-historien over for Computerworld. 

Stort potentiale

Polar Rose blev på World Economic Forum i Davos for nogle år siden udråbt til at være blandt verdens førende teknologi-pionerer med potentiale til at forandre verden.

Firmaet har blandt andet arbejdet med at indeksere de mere end 20 milliarder fotos, som ligger på Facebook.

Danskeren Nikolaj Nyholm var i flere år direktør for Polar Rose. Efter at have udstukket en ny strategi for firmaet, valgte han dog i 2009 at træde tilbage.

"Det er selvfølgelig vigtigt at vi har success på Facebook og at brugerne er glade for produktet, men det har ikke direkte impact på indtægterne. Vi bruger polarrose.com til at bevise, at vi kan klare enorme mængder fotos og at ansigtsgenkendelse rent faktisk fungerer," har han tidligere forklaret til Computerworld.

I dag er han partner og investor i venturefonden Sunstone Capital.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere