Artikel top billede

AMD presser Intel med billig desktop-chip

AMD lancerer nye og billige chip med op til seks kerner til stationære computere i håbet om at lægge et prismæssigt pres på konkurrenten Intel.

Computerworld News Service: Advanced Micro Devices' (AMD's) nye chip vil inkludere den hurtigste AMD Phenom II X6 1075T six-core processor, som koster mindre end 1500 kroner for 1000 enheder, fortæller AMD.

Virksomheden introducerer desuden en række dual-core og quad-core Athlon II- og Phenom II-mikroprocessorer til stationære computere til en pris mellem 450 og 1000 kroner.

Til sammenligning er Intels billigste six-core processor Core i7-970, som, ifølge en prisliste på virksomhedens egen hjemmeside, koster godt 5000 kroner for 1000 enheder.

Chippen 1075T kører med 3GHz og indeholder 3MB L2 cache og 6MB L3 cache. Med den nye chip er der "ingen undskyldning for at udskyde pc-købet," siger AMD.

CPU'en er designet til at gøre høj ydelse og indhold i high-definition tilgængelig på hjemmecomputeren, fortæller virksomheden.

AMD annoncerede desuden to nye ikke-låste Black Edition-processorer, der skal give entusiasterne mulighed for at tweake chip til at opnå en højere ydelse eller et lavere strømforbrug.

De nye Black Edition-chip indeholder quad-core Phenom II X4 970 BE, som kører med 3GHz og indeholder 2 MB L2 og 6MB L3 cache, og den billigere Phenom II X2 560 Black Edition-processor, som kører med 3,3 GHz og indeholder 1MB L2 og 6MB L3 cache.

Den billigste mikroprocessor i den nye serie bliver dual-core Athlon II X2 265-processoren, som kører med 3,3 GHz og indeholder 2MB cache.

AMD har altid haft en prisfordel i forhold til Intel. Intels billigste processorer findes i 80 procent af verdens pc'er, og AMD forsøger at konkurrere på prisen, hvilket gør det muligt for producenterne at bygge billigere systemet.

En del af de billigste stationære computere i dag indeholder AMD's Athlon- eller Sempron-chip.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere